Gå til sidens hovedinnhold

Mosjøen sjakklubb med flest lag i KM: Kjempet med Bodø om seieren

Artikkelen er over 1 år gammel

Av 16 lag i KM i lagsjakk stilte Mosjøen sjakklubb med fem. Førstelaget kjempet med Bodø sjakklag om seieren.

– Vi kjempet helt til fjerde runde om å bli kretsmestre, men denne gangen ble Bodø for sterke. De vant med sifrene 3-1 etter at det ble remis på de to første bordene og Bodø vant på bord 3 og bord 4, sier leder i klubben Torger Nilsen.

KM i lagsjakk spilles med fire spillere på hvert lag. Mosjøen var den største klubben på Fauske med 22 spillere.

På Mosjøen 1 spilte Mathias Hoel, Kjell Sjøbrend, Kristian Røilid og Thobias Gotaas Hansen.

– Det har aldri vært så mange lag i KM, og vi har ikke stilt med så mange lag, sier Nilsen som kan fortelle at klubben i fjor noe overraskende ble kretsmester. Det betød at de stilte opp i landsdelsmesterskapet i Tromsø, men uten å komme videre.

Turneringsformen

Nilsen forteller også at det ble diskusjon om turneringsformen.

– I og med at det var 16 lag hadde det vært mulig å dele i to grupper, men man valgte å kjøre en gruppe med 16 lag. Det ble da slik at vi var de eneste som møtte ubeseirede Bodø 1. Etter fire kamper sto vi likt med Fauske 1 og Narvikveteranene med seks poeng. Da teller man opp enkeltseire, og vi havnet noe urettferdig på fjerdeplass. Men vi var de eneste som utfordet Bodø, og jeg tror nok neste års KM kommer til å gå med fem kamper for å skille bedre, sier han.

Turneringen gikk over fire runder med betenkningstid 90 minutter pluss 30 sekunder tillegg per trekk.

Lynsjakkturnering

Kvelden før KM var det lagt opp til lynsjakkturnering med 10 runder.

– Unge Isak Mikalsen herjet under turneringen. Han fikk 6 av 10 poeng og kom dermed på sjuendeplass i turneringen, og det etter å ha spilt mot bare spillere som var mye eldre enn han selv. Dette sikret han også premien som beste spille under 16 år. Heike Skipnes spilte også en svært god turnering. Han fikk 5 poeng og endte på 22. plass. På samme måte som Isak satte han også han mange av sine eldre motstandere på store utfordringer, sier Torger Nilsen.

Resultater KM lagsjakk:
1. Bodø 1 8.0, 2. Narvik veteraner 6.0, 3. Fauske 1 6.0, 4. Mosjøen 1 6.0, 5. Bodø 2 5.0, 6. Hamarøy 1 5.0, 7. Mo sjakklubb 4.0, 8. Sandnessjøen 1 4.0. 9. Fauske 2 4.0, 10. Mosjøen 5 4.0, 11. Fauske 3 3.0, 12. Mosjøen 2 3.0

Resultater Tower LYN
1. Tobias Pettersson, SS Luleå 9.5
4. Sondre Andre Pedersen, Mosjøen SK 7.0
5. Kjell Sjøbrend, Mosjøen SK 7.0
7. Isak Mikalsen, Mosjøen SK 6.0
14. Trond Kristensen, Mosjøen SK 6.0
22. Heike Skipnes, Mosjøen SK 5.0

Kommentarer til denne saken