Det er Nettavisen som har bedt kolleger fra alle Amedias lokalaviser om å nominere deres favoritt-juleby(gd). For at kåringen ikke bare skal ende opp med de største byene, har de latt bygder og småsteder få være med.

I fjor var det Sandnes som stakk av med seieren, mens i år er det passende nok 24 steder som skal kjempe om tittelen. 15 av kandidatene er nye på lista, og blant dem finner vi Mosjøen. I begrunnelsen nevnes det blant annet at her får du oppleve verdens lengste grøtbord og stor folkefest i gatene, og man får være med på en god gammeldags jul med juleverksted, julegrøt, saft og vafler.

Kriteriene som legges til grunn for kåringen er:

  • Juletre: Dette er et must.
  • Julelys: Ingenting kan skape mer stemning enn julelysene på torget, eller handlegata som lyser opp en gyllen sti gjennom desember, der du går forbi travle butikker og får med deg bruddstykker av Mariah Careys «All I Want for Christmas».
  • Matbod: Se for deg julegrøt, supper, pølser, karamelliserte epler, godteriboder, churros, gløgg, kakao og mye mer som får tennene til å løpe i vann.
  • Vinteraktivitet: For oss som må aktiveres for at vi ikke skal kjede oss.
  • Snø: For det blir ikke ordentlig julestemning uten.

Ifølge nominasjonen kan Mosjøen krysse av for alle de ovennevnte, foruten «vinteraktivitet» som framstår som litt mangelfull. Det virker derimot ikke å ha mye å si for patriotismen, og når nesten 4.500 stemmer er registrert er det nettopp Mosjøen som leder an i kåringen. Med 31 prosent av stemmene har de allerede fått et solid forsprang ned til Lillehammer på andreplass.

Også Mosjøen og Omegn Næringsselskap (MON) har registrert kåringen, og på sine egne Facebook-sider maner de vefsningene til å mobilisere:

«Det er ikke ofte vi legger ut saker i helgene på våre sider, men denne helga gjør vi et unntak. Med kulisser som Sjøgata, verdens lengste grøtbord og en flott pyntet juleby har vi muligheten å slå på både Oslo, Trondheim, Lillehammer med flere. Inn og stem».

Trykk her om du vil gi din stemme i Nettavisens kåring (avstemming nederst i artikkelen).