Spår tett og jevn kamp når rivalene møtes i kveld

SAVNET: Sindre Ånes laget mål mot SIL i bortekampebne både i 2011 og 2013. Til kveldens kamp er han ikke med. Foto: Per Vikan

SAVNET: Sindre Ånes laget mål mot SIL i bortekampebne både i 2011 og 2013. Til kveldens kamp er han ikke med. Foto: Per Vikan

Artikkelen er over 4 år gammel

SILs assitenttrener mener hans lag er det sterkeste og vinner. MIL-treneren er ikke helt enig.

DEL

I kveld smeller det på Stamnes Arena når seniorlagene til Sandnessjøen og Mosjøen møtes til lokaloppgjør.

Oppgjørene endre sjelden med storseier til noen av lagene, og det har verken MIL-trener Einar Johnsen eller assistenttrener i SIL, Kjell salamonsen tro på i kveld heller.

– Vi vet det blir tøft, men vi har forberedt oss godt, sier Johnsen som har hatt mye folk på trening den siste tida.

– Vi var over 20 spillere forrige uke, og det er jeg godt fornøyd med, sier Johnsen som imidlertid ikke er like fornøyd med at han må unnvære midtbanespiller Sindre Ånes.

– Sindre er en viktig spiller for oss. Uten han mister vi en god del luft- og duellstyrke. Det gjør at vi må tenke litt annerledes. Jeg blir nok å bruke Espen Nergård på midten som erstatter for Sindre, sier MIL-treneren.

– Bra på trening

Også i SIL-leiren har det vært bra med folk på trening i det siste og Kjell Salamonsen liker det han har sett de siste dagene.

– Vi har hatt knallgode treninger, spesielt søndag. Det som ikke er så bra er at vi sliter på keeperplass. Skader gjør at vi ikke helt hvem vi setter i mål tirsdag kveld, sier Salamonsen.

Begge lag har variert i prestasjoner og resultat gjennom vårsesongen. Mens Salamonsen tror SIL kommer til å være mer stabile i høst, forventer Einar Johnsen at det kommer til å fortsette å svinge en del.

– Det er ofte slik med et ungt lag. Når etablerte enkeltspillere ikke er med kan det ofte bli mye på yngste. Men det er en del av spillet, sier Johnsen som regner med å bruke minst en guttespiller i løpet av høstsesongen.

– Daniel Kristiansen har trent en del med oss i det siste. Han er en veldig spennende spiller med enorm fart. Vi skal ikke regne med at de aller yngste skal prege hele kamper, men som innbyttere mot slutten av en kamp er det flott å ha slike spillere, sier MIL-treneren.

– Mye rusk

– Får vår del har vi ikke vært flinke nok i begge ender av banen i vår. Vi har dominert kamper stort, for så å tape alle poengene. Nøkkelen er å bli mer nøyaktige, både foran motstanderens og eget mål. Jeg har god tro på at det kommer til å bli bedre i høst, sier Kjell Salamonsen.

Mens SIL kun har trent de siste ukene, har MIL brukt treningskampen mot Brønnøysund som oppkjøring til høstsesongen. Det ble en blandet erafring for MIL-trener Johnsen.

– Vi spillte en elendig førsteomgang og lå under 3-0. Nå snudde vi riktignok til 4-3, men det var mye rusk. Det må lukes bort mot Sandnessjøen. Vi vet de er et fysisk sterkt lag og da må vi innrette oss etter det. Det er mulig vi går ut i en 4-4-2-formasjon for å demme opp på midten. Vi får se, sier han.

Vårkampen mellom lagene endte 1-1.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags