Turnere fra hele fylket invaderer Mosjøen

OPPVISNING: Den store oppvisningen skal foregå i Kippermohallen. Bildet er fra Turnsportens Dag tidligere i år, der MILs turnere viste hva de har trent på. 
MANGE MEDLEMMER: MIL Turn har drøye 400 medlemmer, og har god nytte av utstyret de får kjøpt inn for støtten.
Nils Inge Lorentsen

OPPVISNING: Den store oppvisningen skal foregå i Kippermohallen. Bildet er fra Turnsportens Dag tidligere i år, der MILs turnere viste hva de har trent på. MANGE MEDLEMMER: MIL Turn har drøye 400 medlemmer, og har god nytte av utstyret de får kjøpt inn for støtten. Nils Inge Lorentsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er artig at vi har fått Barnekretsturnstevnet når vi jubilerer. Turn har stått sterkt i Mosjøen helt fra starten for 125 år siden, sier Anne-Marit Marken.

DEL

Hun er leder i klubben, og i helga kommer det turnere fra åtte forskjellige klubber på besøk.

Utenom Mosjøen IL deltar Bodø Gym og Turn, Dønna, B&OI (Bodø), Tjalg, Rana Turn, Rognan, Sandnessjøen og Storforshei.

– Til sammen blir det 600 turnere, og til sammenlikning hadde vi 200 på nordnorsk turnstevne i fjor. Vi skulle egentlig ikke ha dette barnekretsturnstevnet, men fikk det fordi vi jubilerer. En fin gest av turnkretsen, sier lederen som har hele 200 frivillige sammen med seg i arrangementet.

Godt synlig i bybildet

– Selve stevnet foregår lørdag, og vi skal bli godt synlige i bybildet med defilering og samling på torget. Den store oppvisningen foregår i Kippermohallen, og vi dekker på til 700 i Mosjøhallen til banketten lørdag kveld, sier hun.

MIL Turn har vokst veldig de siste årene, og er nå nest størst i fylket med sine 530 medlemmer.

140 egne turnere

– Vi har 140 turnere i stevnet, og det er blant annet vår konkurransetropp som skal underholde på torget. Ellers er det en felles dans på torget med alle deltakerne i stevnet, og den tror jeg blir verdt å få med seg. Det er en dans som ble laget til Gymnastikkforbundet sitt 125-årsjubileum i 2015.

Kippermoen er base for deltakerne, både med overnatting og bespisning. Fredag kveld starter det hele med turnverksted der 250 har meldt seg på.

– Vanligvis foregår stevnet bare en dag, men vi har lagt opp til litt ekstra. Det er mange som vil delta på fredagskvelden

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken