For litt over ett år siden hadde de kun tre–fire spillere og ønsket seg flere. Mosjøen gatefotballag har nå 22 medlemmer og fire trenere som består av Tove Pettersen (49), Stefan Johansen (46), Kine Johansen (39) og Hanne Hagen (23). De fleste deltar både på spillekvelder på mandager og trening hver tirsdag.

Tove Pettersen forteller at man ofte forbinder gatefotball med folk som sliter og vil komme ut av rusmiljøet.

– Men vi er så mye mer enn det. Dette er et åpent tilbud og alle er velkommen uansett bakgrunn, sier hun.

Petter uteligger inspirerte meg

– Hvordan havnet du her?

– Jeg hadde sett på «Petter uteligger» og ble så inspirert av serien og ville hjelpe folk selv. Det å hjelpe andre som detter utafor, er ensomme eller bare trenger å være mer sosial eller i aktivitet er viktig for meg, Det var sånn jeg havnet her med denne fine gjengen som alle er så ulike men likevel går overens og trives, fortsetter Pettersen.

– Det er så gøy å se hvor mye alle her har vokst på så kort tid. Mange var veldig stille og forsiktige i starten men vi ble fort kjente og trygge på hverandre, her er det ingen som dømmes og det tror jeg de kjenner litt på.

Trygghet er det viktigste

– Hva er målet med gatefotballaget?

– Mestring, trygghet og gode opplevelser er det viktigste for oss. Vi påtar oss dugnadsoppgaver for å få inn ekstra kroner så vi kan lage til pizzakvelder og reise for å se eller spille kamper andre steder enn i Mosjøen.

Det blir muligens reise til Bodø for å se fotballkamp og kanskje få til en treningskamp i sommer.

– Dette får vi til ved hjelp av dugnadene og sponsorer, forteller hun.

Flott løsning for unge voksne

William Araan Andreassen (20) er en av dem som fast benytter seg av tilbudet.
Han synes dette er et flott tilbud for unge voksne, selv fikk han høre om gatefotballaget gjennom en kompis som jobbet som frivillig på Bymisjonen.

– Det beste med å være med er at man får en god rutine på å være sosial og ha det gøy. På trening så lærer vi masse nye treningsøvelser og har stor fokus på lagspill. I starten av treningsøkta bruker vi å ha forskjellige fotball-leker som lærer oss nye teknikker og andre måter å lære forskjellige fotballøvelser på, før vi på slutten av treningen spiller en liten kamp, forteller Andreassen.

Onsdag ettermiddag møtte de alle opp på Bymisjonen hvor de skulle få utdelt fotballdrakter, drikkeflasker og med pizza og brus etterpå.

Stolt sponsor

Jonas Ottermo (45) som er kontaktperson for sponsormidler, annonsestøtte og gavepremier for Helgeland Kraft møtte stolt opp med de andre på bymisjonen på onsdag. Han synes det er viktig å sponse og vise støtte til forskjellige aktivitetstilbud i byen.

– Det er viktig å sponse dem som kan være stolte av å bære logoen vår, sier Ottermo.