Arrangerer tredagers med fire ritt

FLERE UNGE: Her er ett av heatene i fjorårets Helgeland 3-dagers i Vefsntråkket. Det ser ut som det er gledelig økning av unge deltakere i alle rittene.  FOTO: PER VIKAN

FLERE UNGE: Her er ett av heatene i fjorårets Helgeland 3-dagers i Vefsntråkket. Det ser ut som det er gledelig økning av unge deltakere i alle rittene. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er den store sykkelhelga på Helgeland, og det ser ut til å bli like mange deltakere som før, sier Yngvar A. Hansen i MOC.

DEL

Mosjøen og omegn cycleklubb arrangerer Øyatempoen fredag kveld, og Vefsntråkket søndag.

Sandnessjøen og omegn cykleklubb arrangerer temporitt lørdag formiddag og Syv Søstrerittet på ettermiddagen.

– Det nye er temporittet i Sandnessjøen, og vi har lagt opp til en flat tempo fra Søvik og innover Markvollveien, sier Karl Einar Kjeldsand i SOCK.

Han er veldig spent på hvordan den blir tatt imot, og hvor mange som kommer til trimrittet på ettermiddagen.

– Vi har drevet markedsføring i lang tid, og vi får se hvor mange som kommer. Ingen påmelding på forhånd, så det er bare å møte opp på Bjarnetjønna skole, sier han.

– Vi samarbeider om rittene, og vi ser at vi har en gledelig utvikling blant unge syklister. MOC og SOCK satser på rekruttering, og det kommer også noen utenfra. Det er litt trist at vi ikke får flere fra Trøndelag og fra Sør-Helgeland, men vi har ryttere fra Bodø i nord til Trondheim i sør, sier Yngvar A. Hansen som oppfordrer bilister til å ta hensyn på rittdagene.

– I Mosjøen kjører vi på Vestersida, og på søndag kjører de eldste E6 til Trofors. Start og mål er på Øya, sier han.

Prioriterer sikkerhet

Som leder i Mosjøen og omegn cycleklubb er Yngvar A. Hansen veldig opptatt av hvordan egne medlemmer oppfører seg i trafikken.

– Vi har de siste årene vært opptatt av sikkerhet når vi ferdes både i trafikken og i skogen. Vi har en sikkerhetsvurdering før alle organiserte sykkelturer, men vi hører eksempler på grupper som for eksempel sykler gjennom tunneler uten lys. Det var en episode i forrige uke med en gruppe som ikke hadde lys. Det kunne endt tragisk, så jeg oppfordrer alle om å sjekke kjøreregler i trafikken, både medlemmer og andre, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags