Gå til sidens hovedinnhold

Gøyal gymnastikk Gøyal gymnastikk

Artikkelen er over 5 år gammel

Turnsportens dag samler turnere fra 2 til 80 år. Sånt blir det show av.

– Turnere rett opp!
Slik begynner Turnsportens dag med defilering, fellesdansen Flashmob signert Norges gymnastikk og turnforening, og leder Anne-Marit Almås Marken ved mikrofonen. Det er tid for å vise publikum hva små og store har øvd på gjennom en hel vinter. og her sjarmerer veteranene like mye som småttiser og spretne ungdommer. Sporten er på opptur, og nå er det hele 200 tunere i sving. Blant dem finner vi Sofie Kvandal (11) og Maren Osheim (10).

Frihet og bevegelse

– Turning er bra fordi jeg får tøyd ut og det er morsomt, sier Sofie, mens Maren liker å lære nye ting som salto og bruovergang. Ungdommene holder på med tumbling og trampett, og Mathias Hoff (15) høstet stor applaus fra publikum på tribunen.
– Hva er det med turn?
– Jeg får sjansen til å bevege med i lufta, det er mye frihet og bevegelse, jeg holder meg aktiv.
– Hva er ambisjonene?
– Å bli bedre og begynne i konkurranse, sier Mathias, som har søkt idrettslinja til høsten.
Anne-Marit Almås Marken beskriver gleden i ansiktet til barna når de får til noe de har øvd lenge på – som øyeblikk med idrettsmagi. Og hun ønsker at flere tar del i idretten, bygd opp av ildsjeler og dugnadsånd.

Interessen øker

– Turngruppa tilbyr et godt kursopplegg. Av instruktørstaben i dag er det bare halvparten som har turnbakgrunn, så det er ikke noe krav, sier Marken. Sist høst var det for øvrig ventelister på flere grupper.
– Det virker som jo større vi blir, jo større er interessen.
Flere bilder helg.no

Kommentarer til denne saken