Sandnessjøen knuste Mosjøen i prestisjeoppgjøret

Artikkelen er over 4 år gammel

Mosjøen IL gikk på et sviende 5–1 mot rivalene fra Sandnessjøen på Stamnes Arena.

DEL

– Jeg tror det er mer surt for spillerne. Jeg håper det er surt for dem, for det skal jo sitte inne litt, sier Mosjøen ILs trener Einar Johnsen etter å ha sett laget sitt tape 5–1 på bortebane mot rivalene fra Sandnessjøen.

Jevn start

Erkerivalene møttes tirsdag til sitt andre lokaloppgjør for sesongen. Kampen i Mosjøen i vårt endte 1-1 og begge lag var lystne på å sikre seieren innbyrdes og sikre tre poeng. Mosjøen hadde muligheten til å rykke fra rivalene på tabellen, mens Sandnessjøen var ute etter å klatre opp i ryggen på gjestene.

Kampen på Stamnes Arena startet jevnt, med et lite overtak til gjestene.Etter en halv time gikk imidlertid gjestene opp i ledelsen da Rogers Kaylango satte inn sitt første mål for klubben. Ti minutter senere var samme mann frampå igjen, og doblet ledelsen for vertene. Dermed sto det 2–0 til pause.

Sandnessjøen åpnet andre omgangen aggressivt og skapte flere store muligheter, men denne gangen var det Mosjøen som scoret omgangens første mål da Eirik Søfting Høgseth knappe ti minutter ut i omgangen satte ballen i mål. Etter Mosjøens redusering jevnet kampen seg ut fram til Rogers Kaylango, igjen var på hugget og sikret hat tricket med hodet.

Mot slutten raknet det for gjestene som slapp inn to mål i kampens siste spilleminutter. Målene var signert innbytter Marius Kirkhus og kaptein Henrik Krokstrand Henriksen, og det endte til slutt 5-1 for Sandnessjøen IL.

– Ble litt puslete

Resultatet gjør at det kun er ett poeng som skiller lagene etter høstsesongens første serierunde.

– Det gikk veldig dårlig. Jeg hadde veldig troen da vi gikk ut til andre omgang. Vi prøvde å justere oss, men klarer ikke helt å gjøre det vi ble enige om. Vi vet vi møter et fysisk lag, men blir litt små i duellene. Litt puslete syns jeg, sier MILs trener.

I SIL-leiren var de mer fornøyd. Selv om spillende trener Stian Theting ikke mener alt var like bra. Laget hans gikk ut i en uprøvd 3-5-2-formasjon. Theting mener laget løste på variabelt vis.
 

– Vi vinner fortjent og skaper noen gode sjanser. Det er ikke alt som er bra, men i perioder har vi god rytme og da har vi noen gode angrep. Vi er godt fornøyd med 5–1 og tre poeng, oppsummerer, Theting.

Fornøyd matchvinner

Theting erkjenner at det er spesielt godt å slå klubben fra nabobyen i øst.

– Det begynner å bli en stund siden vi tapte mot Mosjøen sist. Jeg tror det var i 2011. Det er alltid litt prestisje rundt lokaloppgjørene på Helgeland, sier SILs spillende trener Stian Theting

Ghaneseren Rogers Kaylango ble kåret til banens beste på Stamnes Arena, etter å ha scoret sine tre første mål for Sandnessjøen.

– Vi gjør en god kamp fordi vi jobber sammen som et lag. Jeg er glad for å få hat tricket, men det er lagets innsats som er viktigst, sier tremålsscoreren.

KAMPFAKTA:

04.08. 19.00
12. runde i HÅNO-ligaen. 3. divisjon, avdeling 11.
Stamnes Arena

Målscorere

SIL: Rogers Kaylango(30, 40, 76), Henrik Krokstrand Henriksen(86), Marius Kirkhus(90)
MIL: Eirik Søfting Høgseth(52)

Gult kort: Joakim Haugen Finsås(72)

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags