MIL har lagt programmet framover, og første kamp er mot Steinkjer i Steinkjerhallen. Så blir det to turer til Fauske og SKS Arena 4. mars og 11. mars. De skal møte HESA-lagene Fauske/Sprint og Innstranda. Første offisielle kamp er NM-kvalifiseringen mot Flatanger 18. mars (spilles i Stålhallen). MIL møtte Rana FK i Stålhallen 4. februar og vant 4-2.

– God referanse

– En bortekamp mot Steinkjer er en fin kamp for å få en referanse på hvor vi står. Så vidt jeg vet er det Steinkjers første treningskamp, så de er nok like spent som oss, sier Jonas Bang som trener laget sammen med Cato Johnsen.

Han syns spillerne har brukt treningsperioden godt, og denne uka gjorde de unna internkamper i Mosjøhallen.

– Vi delte opp i tre lag og spilte kamper. Intensiteten var bra, men som vanlig blir det en overgang fra lille Mosjøhallen til store Steinkjerhallen, sier treneren som har noen skadeforfall før helga.

Skadeforfall

Fredrik Pettersen ble skadet mot Rana FK, og Håkon Stenersen har sykdomsforfall. Stortalentet Duhham Sang Nawl ble operert i kneet denne uka, og treneren er fornøyd med tilbakemeldingen.

– Det ble ikke en så omfattende operasjon som fryktet, og 6-9 måneder blir til opptrening i 6-8 uker. Det betyr at han får med seg store deler av vårsesongen, sier han.

Henrik Solheim, som kom fra SIL i fjor høst, er skadet. Jakub «Kuba» Kadziolka er usikker før kampen på grunn av sykdom, og årets nye spiller Daniel Tørresen Eikeland er under opptrening.

Marcus og Martinus Gunnarsen var med i svensk MGP sist helg, og gikk videre til finalen 11. mars.

– De kom rett hjem og har trent denne uka. De blir med mot Steinkjer, sier Bang.

A-stallen til MIL er tatt ut:
Jon-Magnus Tangen (keeper), Sondre Romslo (keeper), Trym Kvien (keeper), Julian Berling, Per Ove Hoff, Sindre Ånes, Joakim Finsås, Ola Berge, Ådne Bjerkeseth, Per Styve, Daniel Eikeland, Jevgenijs Kazacoks, Blazej Cyfert, Fredrik Pettersen, Håkon Stenersen, Magnus Johnsen, Martinus Gunnarsen, Marcus Gunnarsen, Duhham Sang Nawl, Eirik Høgseth, Jakub Kadziolka og Henrik Solheim.

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5:
Bodø/Glimt 2, Rosenborg 2, Verdal, Steinkjer, Trønder-Lyn, Byåsen, Kolstad, Nardo, Orkla, Kristiansund 2, Rana FK, Mosjøen, Strindheim og Tiller

Sesongstart 10. april og Mosjøen møter Rana FK på Sagbakken.