Gå til sidens hovedinnhold

Melding om hund i Mosjøen som skal ha vært alene hjemme i flere dager: - Hunden har tilsyn og blir luftet

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter

SISTE: Politistasjonssjef Listbeth Aarvik i Mosjøen bekrefter fredag ettermiddag at politiet var på den aktuelle adressen torsdag kveld, og at politiet også har vært i kontakt med eieren av hunden.

- Vi gjorde undersøkelser og fikk bekreftet at hunden har tilsyn og at den blir luftet. Vi har varslet Mattilsynet. Mattilsynet må som fagmyndighet svare for om situasjonen er tilstrekkelig. Vi har også varslet huseiere Vefsn kommune, som også har et ansvar, sier Aarvik.

TIDLIGERE: Etter det Helgelendingen kjenner til har naboer reagert på at en større hund på en bopel i Mosjøen denne uken skal ha vært alene hjemme i flere dager i strekk, og at hunden har bjeffet mye, både på dag- og nattestid.

Opplysninger Helgelendingen har fått går ut på at eieren dro fra bopelen mandag 2. juni, at hunden ble værende igjen og at hunden fredag fortsatt er alene.

Hunden skal etter det Helgelendingen forstår ha tilgang til mat og vann. Det er uavklart hvorvidt den blir tatt ut på tur.

En nabo sier til Helgelendingen at politiet og Mattilsynet har vært varslet flere ganger. Politiet ble varslet seinest torsdag, og det skal ha vært to politibetjenter på døra, uten at det ble utført noe mer fra politiets side.

Reaksjoner går ut på at dette ikke er første gang at naboer har reagert negativt på hundeholdet, og at hunden tidvis og over en lang periode skal ha forstyrret naboer med mye bjeffing.

Seksjonssjef avdeling Helgeland i Mattilsynet er Hege Osen. Hun bekrefter fredag til Helgelendingen at Mattilsynet fredag har fått en bekymringsmelding om hundeholdet.

– Melding går ut på at noen er bekymret for hundeholdet. Vi tar saken videre, og jeg skal ta snakke saksbehandlere for å finne ut hvordan vi skal gå fram, sier Osen.

Politiet i Bodø opplyser at de torsdag fikk en melding om saken, og at politiet i Mosjøen ble gitt beskjed om å gjøre en vurdering av situasjonen.

Politistasjonssjef Lisbeth Aarvik sier fredag formiddag til Helgelendingen at hun skal sjekke opp informasjon om saken.