(iSandnessjøen)

Det var Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Maud (tidligere Midnattsol) som ankom Sandnessjøen fredag rundt lunsjtider. Om bord var engelsktalende turister, med et ønske om å få oppleve Alstenøya.

Årsaken til det korte forhåndsvarslet var at det var dårlig vær dit skipet opprinnelig skulle.

– Vi har to busser som skal på utflukt. Også vil rundt 140 personer gå rundt i byen mellom 12 og 15, sier hun når iSandnessjøen møter henne på kaien hvor skipet la til.

Med seg har hun Jørn Govasli i Sandnessjøen Event.

– Jeg ringte han i går og spurte om han ville være med som vertskap i byen. Da er vi flere som kan bistå turistene, fortsetter Storjord.

– Den ene bussen skal på utflukt til Petter Dass museet med guidet omvisning i utstillingen og i middelalderkirken. De andre bussen kjører gjester som skal gå kulturstien fra Petter Dass-museet bort til Kongshaugen, og kommer tilbake til stranda hvor det er tent bål og In the Same Boat forteller om deres gode arbeid med strandrydding langs kyststrekningen vår.

Storjord sier at forespørselen kom brått på, men at det blir en fin test for å se om Sandnessjøen er klare til å ta imot et økende antall cruiseturister som er ventet de kommende årene.

– Vi må få dette på plass, og da er dette en fin testrunde som kom plutselig på. Men nå får vi sett hva som er behovet, hva som er på plass og hva som mangler. Akkurat nå, før turistene har kommet i land, så ser det ut som vi har kontroll. Men det vil vise seg, fortsetter Storjord.

– Opplever du at aktører i Sandnessjøen er raske med å omstille seg når slike forespørsler oppstår?

– Ja. Men vi må ha en viss forutsigbarhet. Normalen kan ikke være at de ringer dagen før og vil på utflukt. Men det vet også Hurtigruten. Vi hadde egentlig en avtale som skulle gjennomføres tidligere, men den ble avlyst på grunn av korona, sier hun og legger til:

– Men hvis vi leverer nå, så er sjansen stor for at de vil benytte oss igjen i fremtiden, sier Storjord avslutningsvis.