Gå til sidens hovedinnhold

"E det nån som har sett en med Tourettes syndrom spis lasagne med bære kniv?"

Artikkelen er over 4 år gammel

Les hva Adrian fra 71 grader nord skrev på Facebook etter å ha fått mat fra Bodø-restauranten.

[Avisa Nordland]

Adrian Lund fra Melbu fikk seg en overraskelse da han fikk mat han hadde bestilt fra Peppes Pizza i Bodø.

Lund hadde bestilt en lasagne og fikk den levert til et hotell han bodde på. Han oppdaget da at han ikke hadde fått med gaffel til måltidet. Han bestemte seg da for å skrive et innlegg til Peppes Pizza på Facebook.

Manglet gaffel

I innlegget står det blant annet:

– Æ pakka opp lasagnen, og den smila bredt t mæ der han lå god og varm og klar t å gjør mæ mett og fornøyd. Det e da æ med forferdelse ser at på Peppes i Bodø spis de tydeligvis ikje lasagne med gaffel.. Her bruka de bære kniv. Ska nevnes at æ fikk 8 servietta i tillegg da, så æ lura på om det her e en sånn halvdårlig spøk fra dåkkers sie.. Æ fikk tre(!!) gaffla med pizzaen æ fikk levert på tirsdag, men de har jo så klart room-service tatt når de har vært her å vaska..

- Det og spis en lasagne med bære kniv e i utgangspunktet djevelsk vanskelig. Dåkker kan jo gje det et forsøk når du spis middag idag?
For mæ e det hakket verre. Æ har Tourettes syndrom med blant annet motoriske tics, som gjør at æ får plutselige bevegelsa. E DET NÅN SOM HAR SETT EN MED TOURETTES SYNDROM SPIS LASAGNE MED BÆRE KNIV?

– Æ vil jo allikevel gjerne takk dåkker førr god mat. Æ blei jo mett, enda det tok litt tid og krefter. Samtidig takk for en av de meir spesielle middagsopplevelsan æ har hatt på ei stund.

Her kan du lese resten av innlegget.

Nominert til Årets nordlending

Lund var i 2016 nominert til Årets nordlending i 2016 etter sin deltakelse i 71 grader nord og hans åpenhet rundt Tourettes syndrom.

– Jeg brenner for å få ut informasjon om Tourettes. Det er det jeg gjør hver dag i forbindelse med jobben min, så det faller seg helt naturlig for meg og da få ut den informasjonen også ved å kunne spøke med det, forteller han til an.no

TV-kjendis med Tourettes til Sandnessjøen

Adrian Lund til Sigridkongressen

Innlegget har fått 535 likerklikk og blitt delt 56 ganger på Facebook.

– Det var meningen å være morsom. Det er jo ikke verdens undergang å ikke få en gaffel, men jeg har mye selvironi, sier Lund.

– Innlegget slo visst an også. Jeg har jo, som folk sikkert skjønner, overdrevet litt. Ticsene er ikke så ille som jeg skal ha det til i innlegget her, men de passet der og da inn for å poengtere vanskeligheten med å spise lasagne med bare en kniv, legger han til.

Lund forklarer at han fikk i seg maten til slutt.

– Det ble litt knotete og jeg brukte litt lengre tid. Men jeg er glad i en utfordring, det var jo egentlig bare en filleting, sier han.

God egenskap

Peppes pizzasjefen i Nord-Norge, Alf Mangor Johannessen takker Lund for å være en trofast kunde.

– Det sier mye om han at han tar det på en morsom og kul måte. Det og alt annet han gjør viser at han vil andre vel, det er en god egenskap, sier pizzasjefen.

– Jeg setter stor pris på at han tar situasjonen på en positiv måte, han virker som en festlig fyr, legger han til.

Johannessen vil tilsende Lund et gavekort på Peppes Pizza på 1000 kroner.

– Forsendelsen skal være fri for både kniver og gafler, sier han.

– Det høres jo helt fantastisk ut, er Lunds reaksjon.

– Det er viktig å ikke bli sint i sånne situasjoner, det er mennesker som jobber der slik som alle andre plasser. Det er bedre å heller ta det med humor, det kommer en langt med, legger han til.

Lund la søndag ut en Facebook status der han ønsker å gi bort gavekortet til som kunne hatt glede av det.

- Jeg har nok en gang nok en gang funnet ut at det lønner seg å ta ting med godt humør. Du får ofte tilbake det du gir! Må takke Peppes så hjerteligst for gavekort på 1 000,-. Jeg blir uansett å fortsette å bruke Peppes, både med og uten gaffel, derfor vil jeg gjerne gi gavekortet videre, skriver Lund på Facebook.

Kommentarer til denne saken