Gå til sidens hovedinnhold

Martin er selskapets yngste driftsleder gjennom tidene: – Trodde ikke det skulle være mulig i en alder av 22 år

Artikkelen er over 1 år gammel

Anleggene han er leder for går mot en framtidig salgsverdi på godt over en halv milliard kroner, men det er ikke noe den 22 år gamle driftslederen tenker spesielt mye på i det daglige.

For abonnenter
(Avisa Nordland)

Martin (22) er selskapets yngste driftsleder gjennom tidene og har i dag ansvaret for over ti ansatte, og en total potensiell framtidig salgsverdi på godt over en halv milliard kroner.

– Jeg så ikke dette for meg da jeg som 15-åring begynte å jobbe som vikar og lærling på anlegget i Sørfold, sier han til Avisa Nordland og legger til:

– Det var selvsagt en drøm, men jeg trodde ikke det skulle være mulig i en alder av 22 år.

– Lærer noe nytt hver dag

Som 15-åring fikk Martin Wold fra Røsvik i Sørfold kommune sin første jobb i Mowi ASA, men 22-åringen forteller at han hadde et ønske om å starte karrieren enda tidligere:

– Men med arbeidsoppgavene som må håndteres ute på et sjøanlegg, blir man litt begrenset av å være bare 15 år, forteller han.

Etter endt ungdomsskole begynte på akvakulturlinjen på Inndyr. Og parallelt med skolegangen jobbet han som vikar ved anlegget på Kines.

I slutten av mai i fjor startet han som driftsleder ved det nyetablerte teamet i Gildeskål kommune, ved anlegget Langskjæran – som den yngste driftslederen i Mowi gjennom tidene.

Anlegget har i dag en beholdning av 800.000 laks, som om ikke altfor lenge skal slaktes. Salgsverdien her er på rundt 200 millioner kroner.

– Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, og faglig sterke kolleger med fantastisk godt humør gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, forteller Wold.

1,1 million smolt

Siden Wold også er driftsleder for anleggene Kalvik og Jektvik i Sørfold kommune, har han god hjelp i en assistent i Gildeskål, hva gjelder det administrative vedrørende Langskjæran:

– Vi har daglig kontakt. I tillegg har jeg vært der ofte for å treffe de ansatte, noe som også er en viktig del av jobben. Men nå som kalvikprosjektet tar seg opp – og samtidig som det går mot slakt på Langskjæran, har jeg fokusert mest på førstnevnte, sier han.

Når slaktingen er gjennomført i Gildeskål, forhåpentligvis en gang i mai, legges anlegget brakk og Wolds tid der er over.

– Da skal jeg kun konsentrere meg om Kalvik og Jektvik. Ved førstnevnte anlegg starter ankomsten av 1,1 million smolt i løpet av påska, forteller han.

Det med en potensiell framtidig salgsverdi på mer enn 400 millioner kroner.

– På en daglig basis tenker jeg ikke nødvendigvis over hvor stort økonomisk omfang det er snakk om. Det er nærmest blitt en vane å forholde seg til. Men jeg synes det er artig, og ikke minst viktig å bidra til at samfunnet har god og sunn mat å spise, sier han og fortsetter:

– For meg er det en helt vanlig jobb, og jeg er glad i utfordringer. Jeg tar eierskap fra smolten ankommer anlegget helt fram til fisken slaktes.

– Stortrives

På Langskjæran i Gildeskål er det sju fast ansatte, mens det på Kalvik per dags dato er tre, pluss en lærling. Det skal således ansettes tre til.

– For min del er det veldig viktig å følge opp de ansatte på en best mulig måte. Uten dem er bedriften ingenting, sier han.

– Vi er et team, alle sammen, legger han til.

I 2018 besto Wold fagprøven med beste karakter, og var fram til mai året etter driftstekniker ved Kines.

– Det har naturligvis vært en veldig artig reise, og jeg stortrives i jobben min. Læringskurven har vært bratt fram til i dag, men det er slik jeg liker det, forteller han.

Kommentarer til denne saken