(iSandnessjøen)

Oppdatert klokka 12.57: Politiet i Nordland har meldt følgende om brannen i en pressemelding:

"Klokken 08.26 i morges fikk politiet i Nordland varsel om en brann i et bolighus på Dønna. En mann i 60-årene som bor i huset, er ikke gjort rede for. Huset er brent ned. En personbil på tomta er også utbrent. Brannen er under kontroll, og det har ikke vært fare for spredning. Det var en forbipasserende som oppdaget brannen og varslet nødetatene."

Oppdatert klokka 13.07: Mens slukkearbeidet har pågått har Sea King-helikoptre samtidig fløyet over området. Lensmann for Ytre Helgeland, Tom Giertsen, sier dette har vært gjort i forbindelse med en leteaksjon etter den savnede mannen som fortsatt ikke er gjort rede for.

- Alle nødetatene har jobbet på spreng etter at den første meldingen kom i dag morges, og i og med at vedkommende som bor i huset ikke var gjort rede for, ble det gjort søk etter mannen i området rundt. I den forbindelse ble det gitt bistand fra lufta, sier Giertsen som ikke kan si noe mer om årsaken til brannen på nåværende tidspunkt.

- Vi skal fortsette å gjøre undersøkelser på stedet, og saken vil bli rutinemessig etterforsket.

Tidligere:

Det brenner i en bolig på Dønna, opplyser 110-sentralen til NRK. Det er ikke kjent om noen befinner seg i huset, men brannvesenet er på stedet og slukking pågår.

Oppdatert 12.50: Politiet vil ikke gi ytterligere informasjon om brannen, og viser til at det vil komme en pressemelding på et senere tidspunkt.

Oppdatert klokka 10.11: Huset skal være overtent, og nødetatene er på stedet og arbeider med å skaffe seg en oversikt over situasjonen.