(Avisa Nordland): En mann er omkommet etter å ha blitt angrepet av en isbjørn ved campingplassen utenfor Longyearbyen i natt.

Det melder Sysselmannen på Svalbard på Facebook.

- Politiet hos Sysselmannen fikk melding klokken 03.50 om at en person på campingplassen var angrepet og skadet av en isbjørn. Bjørnen ble skutt mot av folk på stedet og gikk mot flyplassen, som ligger like i nærheten, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl på Facebook.

En politipatrulje rykket ut til stedet og sikret området. Longyearbyen sykehus ble varslet. Personen som ble angrepet av bjørnen ble bekreftet omkommet av lege fra sykehuset.

Bjørnen ble like etterpå funnet død på parkeringsplassen på flyplassen. Ingen andre personer ble skadet i hendelsen, men seks personer som var på stedet er kjørt til sykehuset og blir tatt hånd om av helsepersonell og lokalt kriseteam.

Sysselmannen etterforsker saken og ber folk om å ikke oppsøke området.

Den omkomne er foreløpig ikke identifisert. Sysselmannen etterforsker saken.

Terje Carlsen ved Sysselmannens kontor sier til Nordlys at de jobber med å finne svar på en rekke spørsmål i forbindelse med den tragiske hendelsen.

- Vi vet ikke om dette var en gjest eller en ansatt ved campingen. Ei heller kjenner vi til hans relasjon til de andre som var der, sier Carlsen.

Kan være kjent bjørn

Han sier de ikke vet hvor bjørnen kom fra, eller hvorfor angrepet skjedde.

Longyearbyen har vært plaget av to isbjørner som har oppsøkt nærområder der de siste dagene.

- Men foreløpig vet vi ikke sikkert om dette er en av disse bjørnene.

Carlsen sier de foreløpig ikke vet om noen av de seks som er kjørt til sykehuset i Longyearbyen har vært direkte vitne til hendelsen, men at de følges opp så godt som mulig av helsepersonell .

- Vi håper å finne svar på alle disse tingene så fort det er mulig, sier Carlsen.