Gå til sidens hovedinnhold

Mann døde etter båtulykke på Helgeland

Oppdatert klokka 13.47: I etterkant av båtulykken i Rødøyfjorden i Nordland ble en hardt skadd person fraktet til UNN Tromsø. Vedkommende, en mann i 40-årene, ble i formiddag erklært død av lege på sykehuset. Pårørende til den omkomne er varslet.

Det opplyser politiet i Nordland i en pressemelding.

Politiet fortsetter etterforskning av saken og har tatt hånd om båten som ble brukt. Det blir begjært obduksjon av den omkomne for å fastslå dødsårsaken.

Tidligere: Natt til søndag fikk nødetatene og Hovedredningssentralen melding om at en person hadde ramlet i havet fra en båt i Rødøyfjorden i Nordland. To andre personer hadde hoppet etter for å hjelpe vedkommende. Det er per nå usikkert hvor lenge de tre personene har vært i havet, men det gikk omtrent fire minutter fra nødetatene fikk melding til alle tre var oppe av havet. Andre båter kom til for å hjelpe, og ambulansebåt ble også sendt til stedet.

Det opplyser politiet i Nordland i en pressemelding.

– To av personene er uskadd. En person, en mann i 40-årene er alvorlig skadet og sendt til UNN i Tromsø, sier operasjonsleder Lars Halvorsen som legger til at hendelsesforløpet foreløpig er uklart.

– Politiet har iverksatt etterforsking og har per nå ikke flere opplysninger.

Kommentarer til denne saken