(Rana Blad): – Det finnes bare to typer musikk, god og dårlig, men det finnes egentlig ikke så mye dårlig. Så gjennom flere år gjennom mitt vennskap med Sigrid, har jeg sendt flere gode sanger som bør høres. På bursdagen min i fjor hadde de samlet sammen et band nettopp for dette, forteller Magnar Skreslett fra Hemnesjazz.

Sigrid Brennhaug hadde nemlig samlet sammen en gjeng for å hedre og overraske Magnar, ved å framføre låtene som hun hadde blitt tilsendt, på hans 70-årsdag i fjor høst.

– Selvfølgelig ble jeg rørt, men jeg hadde en liten anelse. Jeg finner ut av alt, sier han latterfullt.

Det er et kjent fenomen at å skulle gi bursdagsgaver kan være krevende, men for Sigrid falt valget naturlig på å skulle hedre han med sang.

– Jeg vet han er glad i rom, men det kom han jo til å få uansett, kommer det fra den joviale Sigrid og fortsetter:

– Da jeg flyttet hit i 2001 var Magnar det første du møtte og forholdt deg til. Da jeg flyttet til Berget i 2007 ble vi enda mer kjent og omgikk hverandre oftere. Han åpnet mange dører for meg og jeg har vært heldig som har fått være vokalist i så mange prosjekter.

Da Magnar begynte å sende linkene til alle sangene på nettet følte Sigrid at han åpnet en større verden for henne og han understreker at det var ikke låtene som var øverst på hitlistene.

Hemnesjazz 2022

  • Hemnesjazz 2022 jazzer av gårde fra 4. august til 7. august på Hemnesberget i Hemnes kommune. Har utropt seg selv som landets, kanskje verdens og universets koseligste festival
  • Festivalen starter torsdag med en konsert der lokal ungdom, forsterket med ungdom fra Oslo og Bodø, i forkant har de vært på seminaret «Music Camp» arrangert i regi av Hemnesjazz og Nordnorsk Jazzsenter, ledet av årets Festivalartist Shannon Mowday og trommeslageren Øyvind Venås. På plakaten torsdag kan publikum også oppleve Liv Hauge Ensemble og jazztrioen Falkevik
  • Fredagen starter med familiekonsert med Spellemannsnominerte Du og jeg og vi 2-3-4. Under Lønsjfæst i Parken fredag formiddag tar trioen barna med på et musikalsk eventyr. Andre artister fredag er duoen Syver og Malin Anna fra Mo i Rana, den norske bassisten, vokalisten og låtskriveren Steinar Raknes som har turnert de fleste verdenshjørner, den sørafrikanske og prisvinnende jazzsangeren og komponisten Melanie Scholtz med base i New York, den svenske vokalisten og Grammis-vinneren Amanda Ginsburg, Blues-, roots- og americana-veteran og gitarist Arne Skage.
  • Lørdag blir det artistiske møter med Ronja Larsen, ranværing og lokalt stjerneskudd, det loves lun humor og alvorlig bra musikk på Lapphella når Terje Berg og Alfhilds Balkong hyller Terje Nilsen, saksofonist, komponist og arrangør opptrer med jazzkvartetten LILA, Jan Arild Sørnes og Det Elekttriske bandet skal gi oss nordnorsk blues i særklasse og Marcus Høgseth, også kjent som DJ Hywaka, runder av lørdagskvelden på Hemnesjazz. Da pleier det å bli nokså heftig stemning på dansegulvet ut i de små timer.
  • Et høydepunkt lørdag ventes å bli konserten "Magnar" amme år som fylte 70 år i år. På hans egen bursdag samlet Sigrid Brennhaug opp låter som han hadde sendt henne i årenes løp, og plukket ut noen for å gi ham i gave da styret i Hemnesjazz, familie og venner feiret ham. «Til Hemnesjazz 2022 er prosjektet utvidet til en hel konsert.
  • Søndag avrundes festivalen med den tradisjonelle jazzgudstjenesten. Det er i år gospel-sjangeren, med Jan Arild Sørnes og bandet hans, som inntar kirken. De er for anledningen forsterket med Tor-Petter Aanes og Leif-Are Larssen.
  • Årets festivalartist er Shannon Mowday. Hun kommer opprinnelig fra Cape Town i Sør-Afrika. I 2009 flyttet hun til Norge og har i løpet av denne tiden markert seg sterkt på den norske jazzscenen.
  • Årets festivalkunstner er Eva Hansen Sjøvold (21) som er avgangsstudent ved Einar Granum Kunstfagskole. I år vant hun Drømmestipendet som er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Noen kjenner helt sikkert til damen ved undergangen i Mo i Rana, som ble laget under hennes tid ved Rana kulturskole. Under utstillingen ved Hemnesjazz vil hun også vise fram en installasjon som hun vant pris for som beste eksamensoppgave nå i vår. Utstillingen under Hemnesjazz vil bli vist på Lapphella, nærmere bestemt i Roghellskøtet.
  • Festivalsjef er Marte Præsteng og bookingansvarlig er Magnar Skreslett.
  • Festivalen har eksistert siden 1996.