Hjemmelaget julegave

Premierefest: Lukas Ivarrud, Aleksander Nordaas og Oda Emilie Pedersen inviterte til verdenspremiere i Mosjøen kino fredag. Made in Mosjøen ble tatt imot med stående applaus.

Premierefest: Lukas Ivarrud, Aleksander Nordaas og Oda Emilie Pedersen inviterte til verdenspremiere i Mosjøen kino fredag. Made in Mosjøen ble tatt imot med stående applaus.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Årets julegave fra Mosjøen til resten av verden er hjemmelaget: Made in Mosjøen.

DEL

Verdenspremieren på Made in Mosjøen høstet stående applaus i Mosjøen kino fredag.

Etter 19 episoder fordelt på litt over to timer var det klart for premierefest der alle de 280 personene som var involvert i prosjektet ble invitert. Men hva kan man egentlig si at denne serien handler om?

– Nei, det klarer jeg ikke å forklare! Men det var veldig artig å se, for jeg har bare sett det jeg har spilt i selv. Serien ble mye bedre enn jeg trodde, sier Oda Emilie Pedersen (14), som har en av de større rollene i nettserien.

Surrealistisk versjon av Mosjøen

Og det er slettes ikke enkelt å beskrive Made in Mosjøen på en lettfattelig måte.

Gjennom 19 surrealistiske episoder veves flere historier inn i hverandre, mens det flommer over av metahumor på egen bekostning og populærkulturelle referanser. I denne versjonen av Mosjøen finner vi en lesbisk vampyr, valutaen er kveite, mens en av rollefigurene lager en fiskepistol som skyter nordlys. Det meste av dialog er på engelsk, og hele serien er tekstet på engelsk for å nå et internasjonalt publikum.

– Det var spennende å vise det fram. Det er jo veldig eksperimentelt, så jeg var usikker på om noen kom til å le. Men heldigvis kom det latter fra salen. Og det blir artig å se hvilken humor som slår an her, kontra et internasjonalt publikum. Det er mange referanser, sier filmskaper Aleksander Nordaas.

Fra Mosjøen til verden

Mer enn 140 mosjøværinger vises på skjermen i de 19 episodene, mens nærmere 280 personer totalt har bidratt til serien.

Søndag legges alle episodene gratis ut på nett slik at alle i hele verden kan se. Målet er at de skal slå så godt an at Nordaas får samlet inn nok støtte til at sesong to kan produseres.

– Det var artig å skrive serien. Det ble en frisone, ingen som begrenset meg, utenom meg selv. Jeg klarte nok å begrense meg til en viss grad, men litt av poenget var å bare kjøre på for å se hva som funket. Det blir nok sært for mange. Spennende å se når det legges ut på søndag. Jeg må bare ta hva som skjer videre derfra, da kan alt eller ingenting skje, sier Nordaas.

Made in Mosjøen legger alle episodene ut på sin egen Youtube-kanal søndag kveld. Følg denne linken for å se teaseren og musikkvideoen de har lagt ut foreløpig.

I mandagens papiravis av Helgelendingen kan du lese enda mer om Made in Mosjøen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken