Må utsette Marsøra-runden en uke: – Vi anbefaler ikke å bruke veien

Av

Turområdet Marsøra og veien langs Øyfjellet er stengt om vinteren, og det er ennå for tidlig å tillate full aktivitet.

DEL

Vefsn kommune kan ikke forby ferdsel langs veien til Marsøra på grunn av allemannsretten, men anbefaler det ikke.

– Hvis nederste tredjedel av fjellet er snøfritt skal det ifølge Norges Geotekniske Institutt (NGI) være trygt å ferdes på Marsøraveien. Det er det ikke ennå, og selv om vi ikke kan forby det så anbefaler vi det ikke, sier Anne-Marit Almås Marken i Vefsn kommune.

Utsetter segmentet

For Stravakonkurransen betyr det at løypa på 4 kilometer fra Vegvesenet til Marsøra tur/retur ikke blir tilgjengelig neste uke. Denne runden med løping utsettes til tidsrommet mandag 25. mai – søndag 31. mai.

Denne uka er det sykling som gjelder i konkurransen, og det har vært forferdelig dårlige sykkelforhold med snø og ganske få plussgrader.

Det blir også sykkelsegmentet Marka Rundt som gjelder neste uke.

– Det betyr at mange flere får anledning til å ta seg en trimtur rundt Marka. Været kommer helt sikkert til å bli bedre neste uke, og det er bare å ta runden på 15 kilometer, sier Yngvar Alexander Hansen som har laget segmentet i konkurransen.

Hittil denne uka er det mange som har prøvd seg på Marka Rundt, men ikke så mange som på de tidligere rundene med ski og løping.

131 har deltatt

På de tre første segmentene i Stravakonkurransen har 131 deltakere vært med. På løpsrunden, 5 kilometer, var det nesten 100 som prøvde seg.

– Løypa ble populær, og mye tyder på at dette blir løypa i sentrumsløpet Milæ til høsten. Nå skal jeg lage et segment på Marsøra som er 4 kilometer, og planen er å ha start og mål ved Vegvesenet på gangveien ved elva. Det var her Marsøra karusellen ble arrangert for noen år siden, sier Tommy Thrana som står for løpssegmentene.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken