Gå til sidens hovedinnhold

Starter ny drift ved Lyngengården

Artikkelen er over 5 år gammel

Tar imot de første gjestene allerede 1. juli.

Selskapet Hotell Skaret AS har inngått leieavtale med Lyngengården Hotel  Eiendom  AS - Norlandia Eiendom om leie av Lyngengården Hotell i Mosjøen. Norlandia la ned sin drift ved hotellet 1. mai i år, etter at bygningsmassen de siste månedene hadde vært benyttet til å huse flyktninger. Hotell Skaret har planer om å åpne hotelldrift allerede fra 1. juli.

- Vi er fornøyd med at vi nå har fått på plass en avtale med en entusiastisk lokal driver, som ønsker å fortsatt drive hotell på Lyngengården, sier administrerende direktør i Norlandia Eiendom AS, Hilde Hammervold i ei pressemelding.

Lokale eiere

Roar Møller opplyser at det er han selv og Pål Leknes Hanssen som er aksjonærer.

Nestleder i styret i Hotell Skaret AS er Trine Holmen.

Brønnøysundregisteret opplyser at det per onsdag 29. juni ikke er mottatt noen registrering på firmaet Hotell Skaret AS.

Åpner til Galleria

Styreleder i Hotell Skaret AS, Roar Møller, har stor tro på potensialet i hotellet i Vollanveien i Mosjøen.

- Hotellkapsiteten i Mosjøen er til tider sprengt. Det er rett og slett for få senger. Dette blir veldig tydelig nå i sommer, med de mange, større arrangementene som skal avvikles. Nå vil vi åpne i tide til Galleria-uka og utflytterstevnet, der vi vet at det er tilreisende som sliter med å finne seg overnattingsplass, sier Møller som ikke ser på oppstarten av Lyngengården som en direkte konkurrent til eksempelvis Fru Haugans Hotel.

- Nei, jeg velger heller å se på det som et supplement. Kundene skal fremdeles få tilbud om rimelig og hyggelig overnatting på Lyngengården. Det er viktig for fortsatt utvikling av Mosjøen som arrangementsby at vi kan tilby flere former for overnatting, sier Møller i pressemeldingen.

Jobb til tidligere ansatte

Hotell Skaret AS har ansatt Svein Kleiven som daglig leder, mens flere av de tidligere ansatte blir å finne på hotellet når dørene igjen åpnes.

- Det er viktig for oss å få med flest mulig av de som har erfaring fra å drive Lyngengården. De sitter på en uvurderlig kunnskap og erfaring som vi kommer til å få bruk for i tida som kommer. De ansatte ved hotellet har alltid fått gode skussmål fra gjestene, og vi kommer også i fortsettelsen til å ha et sterkt fokus på god service, sier Møller.

Foreløpig er det ikke aktuelt å skifte navn på Lyngengården Hotell, selv om eierselskapet bærer et annet navn.

- Vi ønsker foreløpig å beholde tilknytningen til navnet Lyngengården. Det er en godt innarbeidet merkevare. Vi ønsker samtidig å signalisere en ny giv og ny drift ved å benytte det lokale navnet Skaret. Det nye navnet blir derfor Lyngengården Hotell Skaret, sier Roar Møller.

Lyngengården Hotell har per i dag 39 rom, samt lokaler for kurs- og konferanse.

Kommentarer til denne saken