Lukas Ivarrud (16) fra Mosjøen deltok i går på semifinalen i Norske Talenter med popping. Der var han en av ni som kjempet om å gå videre til finalen. Ivarrud imponerte dommerne igjen.

- Husker du at jeg nevnte at din stil minner meg om robotgjengene. Jeg er også veldig inspirert av robotgjengene, men du inspirerer meg like mye. Du er en sånn kul karakter, så hold på den, du er på vei til å ta over, sa Suleman Malik etter Ivarruds opptreden.  

– Du er sinnsykt dyktig. Hvis noen noen gang skal komme til en finale med popping, så er det deg, sa Bjarne Brøndmo.

Les også: Norske Talenter i kveld: – Stem, stem, stem!

Men i går kveld var det seerne som bestemte. Mathias Rudsveen (13) gikk direkte videre til finalen med sitt trekkspillnummer, mens Lukas og Diggar, som var de to med nest flest stemmer, måtte få deltakelsen videre avgjort av dommerne. Lukas Ivarrud fikk tre av fire stemmer, og kom dermed videre til finalen i Norske Talenter som sendes direkte 19. mai.

– Hvordan skal vi toppe det vi gjorde i dag? Jeg har øvd og øvd og øvd, og aner ikke hva jeg skal gjøre i finalen, sa Lukas til Tv2 etter han kom videre.

Oppdatert 12:49:

- Det var kjempeskummelt og kjempeartig. Jeg har opptrådt live før, men dette var første gang på Norske Talenter. Det føles sykt, for det er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, sier Ivarrud til Helgelendingen.

- Det var veldig uventet å gå videre. Jeg synes de andre er kjempeflinke, så det var vanskelig å se for meg at jeg skulle gå videre. Det var det beste som kunne skje egentlig, jeg er helt målløs. Jeg feiret med Red bull og søvn. Jeg var veldig tørst, og Red bull var det eneste jeg hadde, sier han.

- Jeg er veldig fornøyd med tilbakemeldingene fra dommerne, de var alle veldig fornøyde, ingen sa noe dumt, sier Ivarrud, som har planene klare for finalen.

- Jeg skal lage noe veldig dramatisk og stort som passer til en grande finale. Det er stressende og skummelt at det er under en måned igjen, men jeg skal legge inn kjempemye øving og gjøre det beste jeg kan, lover 16-åringen.