Lørdag 4. mars er det duket for årets aller første SuperLotto. Denne gangen er det ca. 47 millioner kroner i potten, hvilket betyr at vi kan få alt fra 1 til 47 nye SuperLotto-millionærer.
Alle rekker som er innlevert siden forrige SuperLotto, det vil si 20. desember, og frem til påskeaften klokken 18.00 er med i trekningen, skriver Norsk Tipping i en pressemelding.

Helgens SuperLotto er den 13. i rekken, og det er det fjerde året denne ekstra Lotto-trekningen gjennomføres. Den alle første ble gjennomført påsken 2012, og til sammen har 198 SuperLotto-vinnere fått telefonen fra Hamar. Trekningen foregår fire ganger i året, og faller normalt rundt påsketider, Sankthans, på høsten og i jula.

I forrige SuperLotto, 20. desember, fikk vi 13 heldige vinnere som delte potten på ca. 57 millioner kroner.
Slik foregår SuperLotto:
Vi trekker et tall mellom 1 og antall millioner i SuperLotto-potten. Med 47 millioner i potten blir det et tall mellom 1 og 47.
Tallet som trekkes gir antall vinnere, og disse deler hele potten. Premiesummen vil med andre ord variere utfra hvor mange vinnere det blir. (Hvis tallet to trekkes ut blir de ca. 47 millionene delt på to spillere, hvis tallet ti trekkes ut deles potten på ti spillere etc.)
Hver Lotto-rekke som er innlevert mellom forrige SuperLotto (20. desember) og frem til klokken 18.00 lørdag 4. april er ett «lodd i hatten». Jo flere rekker man har spilt, jo større er altså sjansen for å vinne.

Påske-bonus
Ikke nok med at det er SuperLotto på påskeaften. Siden ingen klarte å sikre seg syv rette forrige lørdag, er det i tillegg Gull-Lotto.

(Vinnersjansene i SuperLotto 1:250 millioner per rekke. Vinnersjansene for Gull-Lotto er 1:5,4 millioner)