Alstahaug

Utstillingsåpning: Kulturbadet Galleri ønsker velkommen til utstillingsåpning lørdag kl. 13:00. Tittel på utstillingen Illumination er inspirert av Synnøve Persens maleri Illuminasjon II. Kunstnere kommer fra ulike deler av Sápmi og har alle en identitet forankret i relasjon til samiske miljøer. En av kunstnerne er Per Enoksson fra Tärnaby.

Dønna

Bygdekino: Det blir bygdekino på Dønna barne- og ungdomsskole frdag. Løvenes konge vises kl. 18:00 og Fast & Furious – Hobbs & Shaw kl. 20:00.

Seniordans: Dønna seniordans ønsker velkommen til dans tirsdag kl. 19:00 i gymsalen på Solfjellsjøen.

Grane

Valgdebatt: Grane FrP, Grane Sp og Grane Ap møtes til politisk debatt/ utspørring tirsdag kl. 19:00 på Grane samfunnshus. Debattleder er Anne Severinsen.

Hattfjelldal

Go'veko: Ulike organisasjoner går sammen om å arrangere ei uke fylt av friluftsliv, kultur og gode opplevelser i hele kommunen. Det begynner søndag med kirkejubileum, og fortsetter med trekning av trimbøker og matservering på Åkervik grendehus mandag fra kl. 18:00. Der er arrangør Åkervik grendelag. Fra torsdag den 29. august og videre blir det flere arrangementer.

Kirkejubileum: I Hattfjelldal går et stort kirkejubileum av stabelen i helga. Kirka er i år 150 år gammel og det skal feires til gagns. Programmet starter allerede fredag kveld. Da snakker Ivar Roger Hansen om Ole Tobias Olsen –«multitalentet som ble Guds tjener i Hattfjelldal». Lørdag er det en stor jubileumskonsert med noe for enhver smak i kirka. Markeringen avsluttes med historisk jubileumsgudstjeneste og påfølgende kirkekaffe søndag.

Herøy

Konferanse: Nordic Mission arrangerer misjonskonferansen «Helgelandskonferansen i Herøy sentralskoles aula fredag-søndag. Leiv Holstad skal være hovedtaler sammen med Pastor Andreas Fjellvang. Lørdag kveld blir det kirkekonsert i Herøy kirke.

Leirfjord

Loppemarked: Det er loppemarked med sommerkafe torsdag fra kl. 17:00 på ungdomshuset i Levang.

Gøy på landet: Sjøbakken gårdsferie og 4H-gård inviterer til Gøy på landet søndag fra kl. 12:00. Det blir blant annet hopp i høyet, ansiktsmaling, barneridning og hundekjøring. I tillegg kommer flere lokale bedrifter på besøk med sine produkter.

Vefsn

Lunsjkonsert: Vefsn-Ensemblets første konsert i høstsesongen er fredag kl. 11.00 på Parken-bo og servicesenter. Derfra fortsetter de med konsert kl. 12.00 på Kulturverkstedet.

Sang og taler: Thor Harald Augdahl synger og spiller og taler hos Mosjøen bedehus fredag kl. 18:00. Lørdag kl. 13:00 er det sangmøte samme sted, med samme mann. Kjente og kjære sanger, og muligheter for ønsker. Bedehuset har også åpent for kaffe, vafler og en prat lørdag fra kl. 11:00. Augdahl har regien på et bibelmøte onsdag kl. 18:00 med temaet «Fra skapelsen til evigheten».

Topic: Topic ungdomsklubb åpner igjen etter ferien 26. august. Sosial arena for unge mellom 13 og 18 år.

Speed-date: Kommunalt FAU (KFU) inviterer til speed-date med politikerne angående framtidens skoler i Vefsn tirsdag kl. 18:00 på Kippermoen ungdomsskole.