Stemmer neppe på sitt gamle parti

STOR AVSTAND: Ordfører Magne Greger (A) mener avstanden mellom ham og lokalpartiet er minst sååå stor. (Arkivfoto: Martin Jøsevold)

STOR AVSTAND: Ordfører Magne Greger (A) mener avstanden mellom ham og lokalpartiet er minst sååå stor. (Arkivfoto: Martin Jøsevold)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Både Bjarne Myhre og Magne Greger har problemer med å omfavne sine gamle parti, Høyre og Ap i Alstahaug. Begge tviler og er ekstra glade i år for at det er hemmelig valg.

DEL

Både tidligere ordfører Bjarne Myhre (H) og nåværende ordfører Magne Greger (Ap) har problemer med sine respektive parti og er usikre på hva de skal stemme ved lokalvalgene om et par små uker.

Mens Bjarne Myhre har størst problemer med fylkeslisten til Høyre, er det kommunevalget og det lokale Ap som plager Magne Greger.

– Jeg skal iallfall stemme Ap ved fylkestingsvalget, sier Magne Greger, – men hva jeg stemmer ved kommunevalget, forteller jeg ikke deg, slår han fast med smil i stemmen.

Magne Greger har ved en rekke anledninger de siste par årene vært i utakt med og i opposisjon til Ap i Alstahaug. Bare unntaksvis har han vært med på gruppemøtene og han har også ved en rekke anledninger stemt mot sitt eget parti. Han ble da heller ikke oppfordret til å fortsette på topp i neste periode.

Boikott

Bjarne Myhre gikk i vår ut og oppfordret til boikott av Høyre på fylkestinget fordi partiet gikk mot Veipakke Helgeland og Toventunnelen.

– Under forutsetning av at de ikke har skiftet standpunkt og endret holdning til prosjektet, holder jeg fast på min boikottrussel, sier Bjarne Myhre som heller ikke har det helt godt med den lokale utgaven av Høyre.

– I min tid som ordfører vedtok vi å avskaffe eiendomsskatten for private boliger i Sandnessjøen og vi var godt i gang med å redusere skattesatsen.

Men så opplevde vi i inneværende periode at blant andre Alstahaug Høyre gikk inn for full eiendomsskatt for hele kommunen.

Dette til tross for at lokalpartiet gikk til valg på å avskaffe eiendomsskatten. Og et valgprogram er en kontrakt mellom parti og velger som velgeren må kunne tro på, påpeker Bjarne Myhre som slett ikke har det godt med sin tvil.

– Etter å ha vært medlem i Høyre i 58 år, hadde jeg ikke trodd at jeg skulle komme i en sånn situasjon, sier han.

– Men jeg vil fortsette å tvile meg fram mot valget, så får vi se hvordan jeg stemmer da, sier tidligere ordfører for Høyre, Bjarne Myhre.

Strid i Frp

Trond A. Johansen tapte knepent kampen om førsteplassen på Frp-listen mot Arnt Jakobsen. Det er også kjent at det ikke hersker den aller beste tone dem imellom. Men Johansen bedyrer at han vil stemme Frp.

– Fordi partiet har de beste løsningene.

Også Per A. Solvang tapte kampen om førsteplassen. Han utfordret Stig Sørra som høyretopp. Men Solvang har ingen dårlige følelser for partiet som vraket ham.

– Det er klart jeg skal stemme Høyre, sier han.

Frank Karlsen har ofte vært i konflikt med ordfører Greger den siste perioden, og Karlsen har også vært en av Finn Jakobsens nærmeste allierte i politikken. Men Karlsen vil ikke ha noe snakk om at han kan tenkes å stemme noe annet enn Ap.

– Jeg står jo selv på fylkestingslisten, påpeker han.

Felles for alle er imidlertid at de er glade og takknemlige for at vi har hemmelige valg i Norge.

Artikkeltags