Politiet fikk melding om at to unge gutter gikk rundt i Mosjøen sentrum med luftgevær natt til mandag, og rykket ut. Det lykkes ordensmakta å finne to luftgevær og ammunisjon, men guttene var ikke å finne.

Viste seg på nett

Men i denne saken kom bevisene av seg selv, ikke minst fordi guttene, som er 15 og 16 år gamle, lot seg avbilde av et webkamera som står i butikkvinduet til Ask IT i sentrum.

– Det kom tips inn fra publikum om at vi kunne gå inn på et nettsted for mer informasjon, og det gjorde vi. Bildene viser to unge menn med luftgevær i Mosjøen sentrum, sier politiførstebetjent Ståle Sommerseth.

Lokalkjente politimenn brukte ikke lang tid på å kjenne igjen guttene på bildet, og resten ble plankekjøring for politiet.

Oppgjør

Mandag formiddag ble guttene hentet inn til politistasjonen og avhørt. De har forklart seg om forholdet, men politiet vil ennå ikke si noe om hvilke motiv de hadde for å ta med seg skytevåpen til byen. Det eneste som er på det rene, er at guttene kan vente seg et oppgjør med politiet.

– Å bære våpen og ammunisjon i sentrum er noe vi ser alvorlig på. Inntil videre vil luftgeværene forbli beslaglagt, og deres videre skjebne vil bli avgjort i samråd med foreldrene til guttene, sier Ståle Sommerseth.