Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke prioritere å snakke med pressen

Artikkelen er over 6 år gammel

Helgelendingen forsøkte gjentatte ganger per telefon, tekstmeldinger og e-post å få tak i administrasjonssjef Børge Toft uten å lykkes.

Etter å ha ringt ordfører Bård Anders Langø tre ganger og sendt tekstmeldinger kom følgende svar på e-post:

«Beklager at jeg ikke har hatt muligheten til å svare. Det ble en hektisk dag selv om kalenderen min så pen ut? Når det gjelder eventuelle søksmål kan jeg på nåværende tidspunkt ikke kommentere noe ettersom jeg ikke har hatt muligheten til å sette meg inn i hva saken gjelder.»

Helgelendingen foreslår derfor å sette han inn i saken, men vi hørte ikke mer fra Langø. Børge Toft sendte en tekstmelding klokken 15:18, hvor han kun skrev «Det har jeg ingen kommentar til».

Gunnar Bodahl-Johansen, ekspert på presseetikk, påpeker at hverken rådmann eller ordfører har plikt til å svare pressen når de ringer for å få en kommentar.

– Men i denne saken her bør de helt klart svare. Dersom de gjør seg utilgjengelig fordi de skjønner at det vil bli ubehagelig, så er det helt klart feil å ikke svare. Kommunelovens paragraf tre sier klart og tydelig at man skal legge til rette for en åpen kommune, og da må de medvirke til det. Det er ikke deg som journalist de nekter å svare, men velgerne sine. Og dersom de ikke forstår dette så burde de aldri ha vært ordfører og rådmann, sier Bodahl-Johansen

Kommentarer til denne saken