Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha revansj etter 20 års trakassering

Artikkelen er over 13 år gammel

– Jeg hengte opp plakatene for å provosere fram en anmeldelse fra Vefsn kommune som jeg kan ta helt til menneskerettighets-domstolen i Strasbourg. Etter 20 år med trakassering vil jeg har revansje.

Det fortalte den tiltalte tibarnsfaren (43) fra Mosjøen i Alstahaug tingrett tirsdag. Sammen med sin kone (42) er han tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 390 a, som omhandler krenkelse av en annens fred.

Påtalemyndigheten mener paret gjennom sin virksomhet har krenket enkeltpersoner i barnevernet ved å henge dem ut med navn og bilde, og således satt dem som privatpersoner i et særdeles ufordelaktig lys.

43-åringen og hans kone hevder seg trakassert av barnevernet i Vefsn helt siden de først fikk barn for 20 år siden, og at en del av motivet med å distribuere plakater med bilde av to barnevernsansatte både i Mosjøen og på internett er revansje over kommunen.

Forsvareren for 43-åringens kone, Ola Lunde, mener saken han jobber med et meget prinsipiell.

– Dette er upløyd mark, og dommen som til slutt avsies vil være av prinsipiell betydning. Straffelovens paragraf 390 beskytter privatlivets fred, men den må veies opp mot den Europeiske Menneskerettighetskonvensjons (EMK) artikkel 10, og det er ikke usannsynlig at saken vil havne i Strasbourg, sa Lunde i sitt innledningsforedrag.

Mer om saken i onsdagens Helgeland Arbeiderblad.