Vil blokkere E6

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

1. mai vil motorsyklister og Amcar-entusiaster fra hele Helgeland blokkere E6 ved Mo i Rana i protest mot det de kaller en underprioritert og livsfarlig veistandard på Helgeland.

DEL

Alle Amcar- og motorsykkelklubbene på Helgeland er involvert i grasrotaksjonen den 1. mai.

Til sammen vil nærmere 500 kjøretøy blokkere E6 som går gjennom sentrum av Mo i Rana.

– Vi vil sperre all trafikk i begge retninger i cirka fire minutter, sier Svein Bogfjellmo i Mosjøen MC-klubb.

Livsfarlig vei

Aksjonistene mener begeret for hva de veifarende på Helgeland skal tåle av manglende vedlikehold for lengst er fullt, og etterlyser drastiske bevilgninger for å trygge hovedferdselsåren E6.

– En ting er at riksveiene er i dårlig forfatning. Men at standarden på E6 gjennom Helgeland er landets verste, og fører til livsfarlige situasjoner hver eneste dag kan vi ikke leve med lenger.

Det er utrolig at vedlikeholdet skal være så skralt på en hovedferdselsåre, sier Bogfjellmo. Han får støtte av andre medlemmer i klubben.

– Det er ikke tilfeldig at utenlandske bilprodusenter legger testingen av nye modeller til Norge. Kommer de seg velberget fra Mosjøen til Mo i Rana, har de bestått testen med glans, mener Ernst Hegdal.

– Og situasjonen har forverret seg de siste årene. Svaret fra myndighetene er å sette ned fartsgrensene, heller enn å gjøre noe med problemet, sier han.

– Still opp

De mener E6 gjennom hele Helgeland må utbedres, men framhever enkelte strekninger som spesielt ille.

– Strekningen fra Mosjøen til fylkesgrensen er livsfarlig og må utbedres umiddelbart, mener aksjonistene

Aksjonistene oppfordrer motorentusiaster over hele landet til å markere sin misnøye med veisituasjonen 1. mai.

– Men selvsagt ikke på en slik måte at liv og helse settes I fare. Målet er å sette søkelyset på en uholdbar situasjon, sier Svein Reinert Nilsen.

I Mosjøen går startskuddet for aksjonen kl. 10.00 torsdag. Da kjøres det samlet nordover til Mo, og deltakere fra distriktet henger seg på underveis.

– Vi oppfordrer alle med motorsykkel og entusiastbiler til å stille opp, sier Nilsen, som håper demonstrasjonen vil føre til en bred debatt om dagens veistandard.

Artikkeltags