Gå til sidens hovedinnhold

Vil berge Helgeland Rehabilitering

Artikkelen er over 6 år gammel

Kaller inn til ekstraordinært kommunestyremøte søndag kveld.

Politikerne i Sømna skal møtes søndag kveld til ekstraordinært kommunestyremøte. Helgeland Rehabilitering er eneste sak på agendaen.

Ordfører Edmund Dahle jobber på spreng for å berge Helgeland Rehabilitering i Sømna. Denne uka venter han på et brev fra Helse Nord som han håper kan gi en avklaring om det er mulig å drifte rehabiliteringen videre etter nyttår.

Møtes på kort varsel

I dag ble det sendt ut innkalling til et ekstraordinært kommunestyremøte søndag kveld. Gruppelederne i de ulike partiene var på møte mandag denne uka med ordføreren hvor det ble redegjort for nødvendigheten av å avholde et ekstraordinært møte hvor saken vil dreie seg om Helgeland Rehabilitering og at møtet vil bli innkalt på kort varsel. Selve saken vil bli ettersendt når den nødvendige avklaringen fra Helse Nord foreligger.

Sømna kommune overtok rehabiliteringen etter Helgelandssykehuset i 2011. Den gang var det tre solide føtter driften sto på, Helse Nord, Helgelandssykehuset og kommunene. Helgelandssykehuset har sagt opp sin kontrakt, kommunene sitter på gjerdet og avventer situasjonen, Tilbudet fra Helse Nord på 7,9 millioner kroner er ikke nok til å sikre videre drift.

Støtte fra fylkestinget

Før helga ba alle partiene i fylkestinget minus Venstre kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset om å sikre videre drift ved Helgeland rehabilitering i Sømna – slik at innbyggerne i Nordland og på Helgeland får et rehabiliteringstilbud på lik linje med resten av befolkningen i landet.

Fra nyttår trekker Helgelandssykehuset seg ut av driften i Sømna etter at det er etablert et nytt tilbud med åtte senger ved sykehuset i Sandnessjøen. Det reduserer grunnlaget for drifta av Helgeland rehabilitering i Sømna vesentlig.

– Kommunene må også ta en avgjørelse på om de ønsker å kjøpe kommunal rehabilitering ved HRiS, heter det i uttalelsen fra fylkestinget.

Denne uka blir skjebnesvanger for rehabiliteringen. Er det ikke et økonomisk grunnlag for videre drift vil institusjonen legges ned fra nyttår.

Kommentarer til denne saken