Gå til sidens hovedinnhold

Velsmakende Viestad

Artikkelen er over 6 år gammel

Strever du med julematen? Fortvil ikke.

«Julemat»

Av: Andreas Viestad

Cappelen Damm

159 sider

Med Andreas Viestad på skuldra får du hjelp til både tradisjonelle retter og nymotens mat. Her finner du forslag til advent, jul og nyttår, men jeg savner nok et enda større og spenstigere utvalg. Dette blir rett og slett for spinkelt. Boka suppleres med stemningsfulle bilder signert Mette Randem trykt på matt papir, samt Viestads «huskelistekalender». I dag, for eksempel, er det på tide å sette pepperkakedeigen. Husk nyinnkjøpte eller nymalte krydder.

Dette er boka er kjekk å ha i bokhylla til julegjestene kommer. Foretrekker du egenproduserte julegaver, er det ved å prøve seg på «Karamell med mango, salt og chili». Lei diskusjonen om pinnekjøtt, sprøstekt svor eller lutefisk? Da kan du jo varte opp med gås eller and, som ifølge forfatteren var juletradisjon i Skandinavia helt fra førkristen tid.

God mat og drikke fører gjerne til sene kvelder og late morgener. Viestad velsigner like godt leseren med en «Dagenderpåsmotthhie», som inneholder en hemmelig og svært effektiv ingrediens som du ikke kan smake.

Kommentarer til denne saken