Gå til sidens hovedinnhold

Vårens sprekeste eventyr

Artikkelen er over 12 år gammel

I dag har hundrevis av ungdommer på Helgeland løpt våren i møte i Tinestafetten. I Brønnøysund var det rekordoppmøte i maisola.

54 påmeldte lag gir rundt 540 løpere fra Vevelstad, Vega, Hilstad, Sømna, Berg, Torgøyan, Salhus og Brønnøysund by. I tillegg kommer voksne, tilskuere og aktive heiere.

– Vi hadde litt forsprang, men jeg måtte holde tempoet helt til mål. Deilig å vinne, jubler Johan Sund etter at han har sikret seieren for Vik skole fra Sømna i dagens siste stafett. Men det var ikke alle som hadde møtt fram for å løpe. Matilde Fagerland, Hanne Skogstrand, Siri Victoria Johansen og Fredrikke Johnsen drev med hopp, sprett og akrobatikk ved siden av løypa.

– Vi heier på 9. klasse ved Salhus, smiler jentene. Også arrangørene hadde god grunn til å være fornøyde med årets Tinestafett. Med perfekt vårsol, idrettsglede og rekordoppmøte gikk det på skinner. Dessuten ble det enda en rekord.

– Vi fikk ny bestetid for 8. klasse på 6,10. De slo rekorden fra 2006 med ett sekund, forteller Harald Solbakk fra Brønnøysund IL Friidrett.

Les reportasjer fra årets Tinestafett i Brønnøysund og Mosjøen i fredagens Helgeland Arbeiderblad.