Vakkert av symfonikerne

SOLIST: Elisabeth Larsen Turmo var solist under Peter Tsjaikovskijs fiolinkonsert. Den unge mosjøjenta imponerte i samspill med Toppensymfonikerne. (Foto: Marit Almendingen)

SOLIST: Elisabeth Larsen Turmo var solist under Peter Tsjaikovskijs fiolinkonsert. Den unge mosjøjenta imponerte i samspill med Toppensymfonikerne. (Foto: Marit Almendingen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Toppensymfonikerne med solist Elisabeth Larsen Turmo ga en historisk konsert på Vega lørdag ettermiddag.

DEL

Seks år etter historiens første symfoniorkesterkonsert på Vega var det duket for en ny "verdensbegivenhet" på øya. De 65 musikerne på Toppen Internasjonale sommermusikkfestival 2012 hadde satt av en dag til musikk-cruise til Vega.

Over 100 publikummere hadde benket seg i plasthallen på Gladstad lørdag ettermiddag for å høre resultatet av ei ukes intensivt kurs. Ungdommene var litt forsinket på grunn av kommunikasjonssvikt med reiseselskapet som skulle hente følget med båt i Mosjøen. Men de lot seg ikke merke av at middagen måtte utsettes og at de planlagte prøvene i hallen måtte droppes.

Det ble en forrykende konsert ledet av en engasjert og inspirerende dirigent - Nicholas Carthy. Konserten startet med Peter Tsjaikovskijs Fiolinkonsert. Elisabeth Larsen Turmo - som selv har vært "skårunge" på Toppenkurset for mange år siden - var solist. Hun rørte publikum med sin tolkning av et av de mest kjente verkene fra den romantiske orkesterlitteraturen.

Etter en liten pause spilte Toppensymfonikerne mer Tsjaikovskij - denne gangen Symfoni nr. 6 (Pathètique). Det ble nok en storslått opplevelse under Carthys ledelse.

Toppenkurset avsluttes søndag kveld med konsert i Mosjøen kulturhus.

Les omtale av mosjøkonserten i tirsdagens papiravis.

Artikkeltags