Utsatt i siste sekund

UTSATT: Utsendingen av Hussain (i midten foran) og familien er utsatt - foreløpig. Her er han sammen med lagkameratene på guttelaget til MIL som synes avgjørelsen er helt forferdelig.

UTSATT: Utsendingen av Hussain (i midten foran) og familien er utsatt - foreløpig. Her er han sammen med lagkameratene på guttelaget til MIL som synes avgjørelsen er helt forferdelig. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag ble familien Alamyar hentet av politiet i Mosjøen. I dag skulle de settes på flyet til Kabul.

DEL

Helgelendingen har tidligere omtalt tolv år gamle Hussain Alamyar og familien som sto i fare for å bli kastet ut av landet etter å ha fått avslag på oppholdstillatelsen. Hussain spiller fotball for guttelaget til Mosjøen, og spillerne og trener Karle Øvereng slo ring om lagkameraten sin og mente avgjørelsen var feil. Søndag ble likevel Hussain og familien hentet av politiet og satt på flyet til Oslo. Klokka 18.00 går flyet, men det blir uten familien Alamyar.

– Utlendingsnemnda (UNE) har gitt beskjed om at familien ikke skal uttransporteres, og at de avventer avgjørelsen, sier Karle Øvereng.

Han har engasjert seg sterkt i saken til familien, og er selv advokat. Han forsøkte først å få omgjort begjæringen om utkastelse, men denne har siden blitt avvist. Han har med hjelp av advokat Vera Vikki, som også representerer brødrene Tajik, bedt om utsettelse av utsendingen. Det har de heller ikke fått, men Politiets utlendingsenhet har blitt orientert om avvente siden far i familien ikke er blant de pågrepne.

– Det strider mot vanlig praksis å sende en enslig mor med barn ut av landet, sier Øvereng.

Advokat Vikki skriver i en e-post at avgjørelsen gir de mer tid til å framskaffe mer informasjon i saken.

Artikkeltags