(Fremover)

Studenter landet over er rasende over dårlig gjennomføring av både forkurs i matematikk og eksamen i sommer.

Det skriver avisen Khrono.

Nord Universitet var blant universitetene og høgskolene som gjennomførte eksamen i forkurs for potensielle lærerstudenter i sommer. I Nesna strøk alle tre som gikk opp, i Bodø strøk 10 av 11 og i Levanger strøk 19 av 23.

58 rasende studenter har skrevet et innlegg der de kritiserer lite eller ingen undervisning på studiestedet og utilgjengelige lærere og kontaktpersoner.

- Studenter fra studiestedene Universitetet i Stavanger, Høgskolen i Oslo og Akershus, Universitetet i Tromsø, Nord Universitet med flere, har påpekt problemer på selve eksamensdagen som for det meste handler om at eksamensvaktene og eksamensansvarlige hadde altfor lite kjennskap til eksamensgjennomføringen de var satt til å ta hånd om, heter det i innlegget, skriver Khrono.

Denne artikkelen ble først publisert av Avisa Nordland.

Til Trønder-Avisa (krever innlogging) sier dekan for lærerutdanningen ved Nord Universitet, Egil Solli, at de legger seg flate og beklager til studentene.

– Dette forkurset ble bestemt veldig sent på året, det har vært uklare signaler fra Kunnskapsdepartementet og vi har forberedt oss for dårlig på det. Kommunikasjonen fra oss ble ikke som vi ønsket det og vi er heller ikke fornøyde med selve gjennomføringen av studiet, sier Solli til avisa.

Han sier til avisa at universitetet kunne vært bedre på flere ting studentene kritiserer dem for.

– Vi legger oss helt flate når det gjelder eksamensavviklingen, den ble heller ikke slik vi hadde ønsket at den skulle være. Resultatet er dårlig over hele landet og vi opplever at det var et opplegg som kom sent på året, det var korte frister og lite informasjon til oss, som skapte en del uklarheter til studentene, sier han til Trønder-Avisa.