til sammen 40 personer stilte opp med hodelykter og gikk de 6,5 kilometerne fra Vestersidvegen i Grane til Stavassgården.

– Det ble en fin kveldstur og jeg tror at både voksne og barn satte stor pris på tiltaket. Løypa var ikke oppkjørt, men de unge skiløperne fikk ekstra trening med å holde balansen når de gikk på denne måten. Jeg har forstått det slik, at de kan hende de tar turen opp igjen og tar det som en del av treningen, sier Are Halse. Han er en av dem som sto bak måneskinnsturen.

Vel framme ved Stavassgården kunne folk glede seg over at sture og kjøkken var godt oppvarmet etter at Ståle Jenssen hadde vært tidlig på plass for å fyre opp. Der kunne mange også glede seg over nystekte melkekaker som var stekt på ei gammel takke, opprinnelig fra Gry kafe og gitt av Nancy Eivindsen.

Vel framme ved gården kunne deltakerne også skimte månen gjennom skyene.

Friluftsgruppa i Vefsn jeger og fiskeforening arrangerte også måneskinnstur samme kveld. Den gikk fra Sjåmoen og inn til pølsedalen, der det ble servert kaffe fra bålet. Rundt 20 personer tok turen innover i til dels vind- og snøbyger, men kaffen smakte godt og det var I fint skiføre.