Tore Løkke AS skal bygge kraftverk

KRAFTVERK: Tore Løkke AS har fått jobben med å bygge kraftstasjonen i Øvre Forslandsdalen.

KRAFTVERK: Tore Løkke AS har fått jobben med å bygge kraftstasjonen i Øvre Forslandsdalen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Entreprenøren Tore Løkke AS skal bygge Øvre Forsland kraftverk.

DEL

Helgelandskraft har forhandlet med aktuelle tilbydere siden tilbudsfristen gikk ut i februar, og hovedentreprisen for bygg og anlegg gikk til Tore Løkke AS.

Kontrakten er verdt rundt 100 millioner kroner.

– Vi har god erfaring med Tore Løkke AS fra tidligere prosjekt, og har stor tillit til at de kommer til å levere i henhold til våre forventninger, sier produksjonssjef Torkil Nersund i Helgelandskraft.

Kraftverket i Forslandsdalen skal bli Norges flotteste kraftverkbygg.

– Vi har lagt lista høyt både med tanke på sluttprodukt og gjennomføring, og dette har vært tillagt stor vekt under vårt valg av leverandør. Det er da gledelig å registrere at stadig flere lokale leverandører vinner fram. I det siste har vi sett at de mekaniske miljøene på Helgeland nå satser innenfor vannkraftsegmentet og vinner fram i konkurranse med etablerte landsdekkende leverandører, sier Nersund i en pressemelding.

Kontrakten for det elektromagnetiske arbeidet er gått til Voith Hydro AS, kranmontasjene skal utføres av Momek Group AS og lukekonstruksjonene utføres av Brødrene Dahl AS.

Kraftverket skal produsere vel 33 millioner kilowattimer elektrisk kraft, nok til å forsyne 1.700 husstander.

Rettighetene til vannfallet i vassdraget som skal utnyttes er ennå ikke avklart, etter at Helgelandskraft gikk rettens vei for å si opp avtalen selskapet hadde med grunneierne.

Helgelandskraft vant i tingretten, men grunneierne har anket saken til lagmannsretten.

Artikkeltags