Tilbake på skolebenken

MOTIVERT PÅ SKOLEBENKEN: ? Vi øker vår egen markedsverdi, sier Ann-Helen Baadstrand og David Jakobsen fra henholdsvis Mosjøen og Leirfjord. Lunsjen var sikkert vel fortjent etter harde timer på skolebenken. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

MOTIVERT PÅ SKOLEBENKEN: ? Vi øker vår egen markedsverdi, sier Ann-Helen Baadstrand og David Jakobsen fra henholdsvis Mosjøen og Leirfjord. Lunsjen var sikkert vel fortjent etter harde timer på skolebenken. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Allerede godt utdannede mennesker har satt seg på skolebenken i Sandnessjøen. De vil gjerne bli flinkere til å lede både seg selv og andre.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi øker vår egen markedsverdi, smiler Ann-Helen Baadstrand fra Mosjøen og David Jakobsen fra Leirfjord.

De to unge og lovende helgelendingene er deltakere på et masterstudium i strategi og ledelse, såkalt business administration, som Sentrum næringshage kjører i nært samarbeid med Handelshøgskolen i Bodø. I disse dager er det samling i Sandnessjøen, med 45 allerede godt utdannede studenter på skolebenken.

– Tirsdag gjennomgikk vi 12 kapitler om regnskap på seks timer. Det var heftig, men positivt at jeg skjønte hva foreleseren snakket om, sier Ann-Helen Baadstrand.

Fra alle kanter

Hun deltar på studiet etter eget initiativ. Baadstrand er utdannet markedsfører og jobber som regionskonsulent for Norsk Rikstoto. David Jakobsen er bioingeniør, og ansatt ved sykehuset Asker og Bærum. Studiet samler personer fra hele Helgeland, Nordland og noen sørfra.

– Dette er personlig egenutvikling. Jeg håper å bygge nettverk, og å få en større økonomisk forståelse, sier Baadstrand. Jakobsen regner med hard pugging.

– Eneste mulighet

– Laboratoriet er jo min business til daglig, og utdannelsen min er realfagrettet. Men jeg er tillitsvalgt, så det kan være nyttig å lære hvordan et budsjett egentlig ser ut, sier David Jakobsen.

MBA-studiet kjøres for andre gang. Sist tok rundt 50 studenter eksamen, og denne gangen var det plass til 45.

– Vi hadde 70-80 søkere, men vi har treårig bachelorutdanning og minst to års relevant praksis som opptakskrav, sier Solveig Sverdrupsen, leder for Sentrum næringshage i Sandnessjøen. Hun gleder seg over at studentene har bakgrunn fra mange yrker. En prest og en lufthavnsjef er blant deltakerne denne gangen.

– Dette er regionens eneste videreutdanningsmulighet for folk som allerede har høy utdannelse. For mange er det en stor fordel å slippe å reise bort for å studere når de er i full jobb, sier Sverdrupsen.

– Litt misunnelig

Forelesningene skal foregå i både Mosjøen, Sandnessjøen og Mo i Rana.

– Rett og slett for å unngå lokaliseringsstrid, sier Solveig Sverdrupsen. Hun understreker at studiet hadde vært umulig å gjennomføre uten støtte fra Helgeland Vekst, North Energy, Helgelandskraft, Helgeland sparebank og Torghatten trafikkselskap. – Disse gigantene sier selv at de investerer i kompetanse, sier Sverdrupsen. Hun skulle gjerne tatt studiet selv.

– Jeg er faktisk litt misunnelig. Kanskje det byr seg en mulighet neste gang, sier Solveig Sverdrupsen i Sentrum næringshage.

Artikkeltags