Til ettertanke og inspirasjon

FULLSATT: Lydiadagen har blitt et populært arrangement i Mosjøen og salaen var så godt som fullsatt. (Foto: Asbjørg Sande)

FULLSATT: Lydiadagen har blitt et populært arrangement i Mosjøen og salaen var så godt som fullsatt. (Foto: Asbjørg Sande)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Publikum kom for mentalt påfyll og motivasjon. Og gikk fornøyde, og ikke minst lattermilde, ut i vinternatta etterpå.

DEL

Danske Gitte Jørgensen og bergenseren Trond Haukedal har forskjellig form, men slett ikke ulikt budskap. De snakker om å finne metoder for å skape og ta ansvar for våre egne gode liv. Et så godt som fullsatt Mosjøen kulturhus likte det de hørte på Lydiadagen, som ble arrangert for sjette gang torsdag kveld.

Begge snakket om eksistensielle forhold på en lett gjenkjennbar og forståelig måte. Der coachen og kulturarbeideren Jørgensen snakket langsomt og ganske lavmælt og fikk publikum med på korte summesamtaler med sidemannen, var Haukedal en verbal mitraljøse med morsomme anekdoter fra sin egen virksomhet som psykolog.

Begge er anerkjente foredragsholdere og forfattere. Jørgensen snakker om Pippi Power, inspirert av Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe, mens Haukedal får oss til å forstå hvem som er den viktigste personen i våre liv. Nemlig jeg selv.

Lydiadagen er et samarbeid mellom bedrifter i Mosjøen. I arrangementskomiteen er Åse Winther Neergaard, Wenche Marseliussen, Ann Helen Baadstrand og Anita Nordås.

Konferansier var Marit Selbæk.

Artikkeltags