Tar ikke gjenvalg

PRIORITERER NY JOBB: Stig Sørra har sagt nei til gjenvalg som leder i Nordland Høyre i februar. Han vil konsentrere seg om den nye jobben som administrasjonssjef ved Helgelandsbase fra nyttår. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

PRIORITERER NY JOBB: Stig Sørra har sagt nei til gjenvalg som leder i Nordland Høyre i februar. Han vil konsentrere seg om den nye jobben som administrasjonssjef ved Helgelandsbase fra nyttår. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Stig Sørra gir seg som leder i Nordland Høyre. Han går inn i en sjefsjobb ved Helgelandsbase i januar.

DEL

- Jeg har gitt valgkomiteen i Nordland Høyre beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg til ledervervet, bekrefter Stig Sørra, tidligere ordfører i Alstahaug, som dermed gir seg som Høyre-leder på fylkesplan i februar, etter kun to år i vervet.

- Årsaken er sammensatt, men hovedgrunnen er at det ikke ble gjenvalg som ordfører. Jeg er ikke lenger på den politiske arena på heltid, og dermed føler jeg at jeg ikke blir godt nok informert. Før fikk jeg politiske signaler døgnet rundt sju dager i uka, sier Sørra.

Jobb på Horvnes

En annen årsak er at han har fått ny jobb. I januar tiltrer Stig Sørra som administrasjonssjef ved Helgelandsbase, hvor han skal jobbe tett med direktør Jann Greger Winsents. Kontorsted blir i Petro Næringshage på Horvnes, og oppgavene blir blant annet økonomistyring og kontakt med markedet.

- Dette blir veldig spennende, og jobben er en del av argumentasjonsrekka for å slutte som leder i Nordland Høyre. Bransjen er relativt ny for meg, og det blir mye arbeid, sier Stig Sørra.

- Var du nervøs for ikke å finne ny jobb etter avgangen?

- Jada. Jeg skal være så ærlig å si at jeg har søkt jobber både i Oslo og på Helgeland. Ungene ble tunga på vektskåla for at vi nå blir værende i Alstahaug, sier Stig Sørra.

- Kritikerne tok feil

Han bekrefter samtidig at han ikke har ambisjoner om å bli nominert til stortingsvalget i 2013.

- Jeg fikk mye kritikk for å stille til gjenvalg som ordfører «selv om jeg skulle på Stortinget om to år.» Kritikerne tok jo selvfølgelig fullstendig feil. Et liv på Stortinget har aldri vært motivet for mitt virke i lokalpolitikken, sier Sørra.

- Er det vemodig å gi seg som fylkesleder i Høyre?

- Nei, det er helt greit. Nordland Høyre gjorde et kjempevalg, og vi er det største ordførerpartiet i fylket. Det er faktisk en lettelse å vite at jeg har vært en del av et team som har lyktes, sier Sørra.

Dårlig nytt

Nordland Høyres eneste stortingsrepresentant, Ivar Kristiansen, er overrasket over Sørras beslutning.

- Dette var en dårlig nyhet og veldig synd. Stig har sittet i bare to år, men jeg har respekt for at det ubetalte vervet er tidkrevende og belastende, sier Kristiansen. Han nevner også det gode valget i Nordland i høst.

- Partiet er på høyden, og Stig er en ung og positiv mann. Jeg håper han kommer tilbake når han har fått pustet ut litt. Stig står for en veldig god kultur, og han burde fått bedre tid på seg, sier Ivar Kristiansen.

Artikkeltags