Syv Søstre-senteret blir dobbelt så stort

Artikkelen er over 12 år gammel

De Syv Søstre kjøpesenter i Sandnessjøen skal bli dobbelt så stort. Knut Trongmo ønsker å tilby kundene mer mangfoldighet, fordelt over 6.000 kvadratmeter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Administrerende direktør Knut Trongmo i Coop Helgeland bekrefter at det er sendt en søknad til Alstahaug kommune om å få utvide De Syv Søstre kjøpesenter med 3.000 kvadrat, altså gjøre senteret dobbelt så stort som i dag. Søknaden ble sendt like før jul, og er egentlig ei videreføring av byggesøknaden fra forrige runde, da nåværende senter ble bygd.

– Vi søkte den gangen om 6.000 kvadrat, men da var det en lov som ikke tillot å bygge større enn 3.000 kvadrat utenfor sentrum. Egentlig en tullete lov, men nå er den borte. Vi har ikke fått svar på byggesøknaden ennå, men jeg regner med at det går i orden, sier Knut Trongmo til Helgeland Arbeiderblad.

Store kjeder

De Syv Søstre kjøpesenter ble åpnet i 2002, ett år før Coop ytre Helgeland fusjonerte med Coop Helgeland. Senteret har ifølge Trongmo opplevd god vekst i omsetningen siden åpningen. Blant annet har dagligvarebutikken økt med 20 prosent hvert år, forteller direktøren.

Det nye bygget skal vokse fram i området mot åsen, og meningen er at tilbudet til publikum skal bli mer mangfoldig.

– Jeg ønsker å trekke inn butikker som mangler per i dag, blant annet skobutikk, og tekstilbutikker av tyngre kjeder. Senteret skal bli mer likt et kjøpesenter, og bli mer attraktivt. I dag er det ni butikker, inkludert kaféen. Vi mener helt klart at det skal være marked for et utvidet senter. Vi har merket god økning også etter at Helgelandsbrua ble gratis, sier Knut Trongmo.

Gammel tegning

Han kan foreløpig ikke opplyse hva utvidelsen vil koste, men sier det vil bli en tanke billigere enn det gamle bygget, fordi mye grunnarbeid allerede er gjort.

– Vi har ei tegning som ble brukt den gangen, som vi viderefører. Det er mye som skal gjøres så snart vi får svar på søknaden, men jeg tør ikke komme med noen spådom om når det nye bygget står ferdig. Dette er uansett positivt for ytre Helgeland, fordi det er lite som skjer ellers, sier Knut Trongmo.

Helgeland Arbeiderblad klarte ikke å komme i kontakt med saksbehandler i Alstahaug kommune torsdag.

Artikkeltags