Støtte i flomkrisen

FLOM: Vefsns vennskapsby  Gornji Milanovac i Serbia er hardt rammet av flommen på Balkan. Her ved en idrettshall  i byen. (Foto: Privat)

FLOM: Vefsns vennskapsby Gornji Milanovac i Serbia er hardt rammet av flommen på Balkan. Her ved en idrettshall i byen. (Foto: Privat)

Artikkelen er over 4 år gammel

Venner i Serbia får 50.000 kroner.

DEL

Vefsn formannskap har bevilget 50.000 kroner til hjelpearbeidet etter flommen i Gornji Milanovac, som er Vefsn vennskapsby i Serbia.

Politikerne har også bestemt at det ikke skal betales leie i forbindelse med solidaritetskonserten som arrangeres i Mosjøen kulturhus i kveld.

Balkan har den siste tida opplevd den største flommen som har rammet området på 120 år.

Store ødeleggelser

Ødeleggelsene er store. Det er stort behov for strakstiltak i form av reint vann, hermetikk, babyutstyr og babyklær. Det er også store oppryddingsjobber som må gjøres. Hus, veier og bruer er ødelagt. De husene som ble rammet, men som kan brukes igjen, må reingjøres, skriver ordfører Jann-Arne Løvdahl i saksframlegget til møtet sist fredag.

– Det er stort behov for penger i hele katastrofeområdet nå. Vefsn kommune kan kun bidra med en svært liten sum i forhold til det behovet som er oppstått. Likevel er det slik at alt hjelper, det er mange hull som skal fylles, og det viser også folket i vennskapskommunen vår at vi bryr oss, skriver ordføreren videre.

De andre politikerne deler altså denne vurderingen. Vedtaket om støtte var enstemmig.

Solidaritet

Svært mange utøvere i Vefsns kulturliv deltar i solidaritetskonserten i kulturhuset i kveld. Det hele starter med hornmusikk utenfor kulturhuset, og inne under selve arrangementet blir det musikk i mange sjangre, opplesninger, appeller og bildekunst.

Artikkeltags