Sprekt pust i kommunestyret

NYKOMMER: Til daglig er hun folkehelsekoordinator og helsesøster. Nå inntar Hilde Sprækenhus (28) et Ap-dominert kommunestyre i Vega som en av tre nykommere. 
 (Bilder: Sigfrid Hagerup)

NYKOMMER: Til daglig er hun folkehelsekoordinator og helsesøster. Nå inntar Hilde Sprækenhus (28) et Ap-dominert kommunestyre i Vega som en av tre nykommere. (Bilder: Sigfrid Hagerup)

Artikkelen er over 6 år gammel

I sommer meldte Hilde Sprækenhus (28) seg inn i Ap. Torsdag ble hun betrodd lederverv da det nye kommunestyret på Vega konstituerte seg.

DEL

Sammen med Alf Johan Breivik (Ap) og Janne Mari Lorentsen (SV) var hun en av tre ferske politikere i det nye kommunestyret. På noen få måneder har Sprækenhus gjort et stort hopp inn i lokalpolitikken.

- Jeg meldte meg inn i partiet i sommer, og sa ja til å stå på liste hvis jeg fikk stå langt ned. Jeg ble positivt overraska over at jeg kom inn, og jeg tar det ansvaret, sier Hilde Sprækenhus som til daglig jobber som folkehelsekoordinator og helsesøster i kommunen.

Møller gjenvalgt

Etter at det nye kommunestyret hadde valgt André Møller som ordfører med 10 mot fem stemmer, og Mona Gilstad som varaordfører med 11 mot fire stemmer, presenterte det nye valgstyret forslag til posisjoner i driftsstyrene. Og i driftsstyret for oppvekst, livsutfoldelse og kultur endte Sprækenhus på topp.

- Det er skrekkblandet dette, jeg vet ikke om jeg tør å si fryd engang, smiler den nyvalgte lederen.

- Men jeg er villig til å gjøre et forsøk, og jeg har blitt lovet støtte fra partiet, det er bare å spørre om hjelp. Dette blir et spennende driftsstyre å jobbe med, med både skole, barnehage og kultur, og det blir nok mye budsjett i realiteten. Nå skal jeg prøve for fire år, så får vi se om det gir mersmak, legger hun til.

Artikkeltags