Sommerdukkert i nesten ferdig bad

SKUMMEL BRU: ? Vi vil gjerne gi 15.000 kroner til stupetårn, slik at ungene ikke ødelegger seg fra denne brua, sier badegeneral Martin Moland.

SKUMMEL BRU: ? Vi vil gjerne gi 15.000 kroner til stupetårn, slik at ungene ikke ødelegger seg fra denne brua, sier badegeneral Martin Moland.

Artikkelen er over 11 år gammel

Endelig kan Martin Moland dyppe sitt legeme i et nesten ferdig friluftsbad. Snart kommer sydensanden på plass i vannkanten i Botn.

DEL

– Dæven, der hoppet jeg uti med pengeboka i lommen. Jaja, det er jo nesten ikke penger i den, flirer badegeneral Martin Moland ved Friluftsbadet i Botn utenfor Sandnessjøen. Han påstår at det er deilig i vannet, og dukkerten smaker ekstra godt fordi anlegget går i retning av en sluttføring.

I vinter ble det vedtatt at Alstahaug kommune stiller 250.000 kroner til disposisjon for å fullføre prosjektet. Nå fordeles svartjorda utover et ti måls område som skal bli grønn lunge, og snart er 800 kubikk kalksand på vei for å lage en følelse av hvit sydenstrand.

– Dette begynner å bli en gledeshistorie, mener general Moland.

Martin omvendt Moses

Han har slitt lenge for friluftsbadet sitt i Botn. Nå ønsker Moland seg stupetårn, og bru fra Storøya, slik at området blir en fullstendig helhet.

– I fjor stupte ungene fra denne lille brua, og det kan være farlig. De dristigste gikk helt opp på gelenderet. Det er lett å ødelegge seg hvis man mister balansen og kommer borti fyllinga rett nedenfor. Friluftsbadet har fremdeles 15.000 kroner på konto. Disse pengene ønsker vi at kommunen ordner et stupebrett for, sier Moland. Han føler seg som "den omvendte Moses" når han beskuer friluftsbadet.

– Vi har løftet 30.000 kubikk vann opp i været. For å være litt morsom kan vi si at Moses skilte vannet slik at folk kunne gå tørrskodd. Vi sørger for at folk kan bade hele året, smiler Moland.

Han ser fram til at skjellsanden kommer på plass. Det vil skape en anelse sydenstemning ved Botnfjorden.

– Kommunen har gjort en avtale med noen som mudrer uti øyan. Badet skal tappes ut før skjellsanden legges. Det blir fantastisk fint. Jeg mener det er på tide at badet sluttføres. Det har vært en hard kamp. Husk at vi overlevde en motstandsaksjon som skaffet 1.800 underskrifter. Det er mye, sier Martin Moland. Sektorleder Hans Petter Steffensen på kommunalteknisk er enig med Moland i at fullføring har vært etterlengter.

– Han har et poeng, sier Steffensen.

– I første omgang skal vi lage et grøntområde, og kanskje en plass for volleyball. Vi vil henstille folk om ikke å kjøre langt inn på området. Jeg vet at noen har rettet pekefinger allerede. Her handler det om selvjustis, sier Steffensen. Dyr vil også bli uønsket.

– Vi må skilte med forbud mot hunder og hester, som sjiter i vannkanten der barna skal sitte. Det er ikke uvanlig med slikt forbud på badeplasser, sier sektorleder Steffensen.

Artikkeltags