Skjerpet sikkerhet for 26,6 millioner

Artikkelen er over 12 år gammel

Mesta skal fikse økt sikkerhet ved flyplassen i Sandnessjøen for 26,6 millioner kroner. Lufthavnsjef Bjørn Ivar Blix ser fram til mer lys og bredere bane.

DEL

– Det kan bli fatalt å spille seg med sikkerheten. Det er de samme kravene hos oss som ved Oslo Lufthavn. Men det skal ressurser til for å administrere det, sier Bjørn Ivar Blix. Torsdag ble det klart at Mesta får kontrakt med Avinor for utbedring av sikkerheten ved Sandnessjøen Lufthavn Stokka. Sikkerhetssonene på hver side av rullebanen skal utvides med 35 meter, til en total bredde på 75 meter. 70 av disse meterne skal ha bæring for fly. I tillegg skal det skaffes nytt lysanlegg til flyplassen.

Bjørn Ivar Blix bedyrer at sikkerheten allerede er 100 prosent på topp på Stokka. Jobben som starter omgående er oppgradering på grunn av helt nye krav.

– Vi får sentrallinjelys, og lys for landingspunkt. Det skal også komme lys for avbrutt landing, og forlenget lysrekke for innflyging. Den vil oppleves som ei pil inn mot rullebanen, sier Blix.

Lufthavntilsynet har stilt krav om oppgradering i Sandnessjøen før flyplassen kan godkjennes etter nye regler. Den kommende tiden blir det sprengning i nærterrenget, for å rydde plass for betydelig bredere sikkerhetssoner.

– Vi skal også lage om lag 1.000 meter utrykningsvei nordover. Prosjektet kan godt starte i morgen, og jeg er sikker på at Mesta har gode ressurser. Å gi dem kontrakten er en helt ok avgjørelse, sier lufthavnsjef Bjørn Ivar Blix i Sandnessjøen.

Det er beregnet ferdigstilling av arbeidet allerede ved utgangen av september. På det meste vil ti personer fra Mesta være sysselsatt i forbindelse med jobben på Stokka.

Mesta vil også leie inn underentreprenører.

Mesta sier i ei pressemelding at de satser stort på å vinne oppdrag som dette. Tidligere har Mesta vunnet en lignende jobb på Stokmarknes Lufthavn.

– Kontrakten ved Sandnessjøen Lufthavn er et resultat av en bevisst satsing på denne type oppdrag. Det er gledelig at vi nå har lyktes, sier regiondirektør Harald Rostad i Mesta.

Mesta AS er Norges største entreprenør innen bygging, drift og vedlikehold av vei. Selskapet omsatte i 2005 for hele 6,1 milliarder kroner, og har 3.100 ansatte.

Artikkeltags