Se orkanvideoen

Artikkelen er over 7 år gammel

Se Arne Gunnar Johnsens orkanvideo fra Helgelandsbrua torsdag morgen. Snakk om frisk start på dagen.

DEL

Vindstyrken på Helgelandsbrua var torsdag morgen oppe i 40 meter meter per sekund, godt over orkan styrke. Da Helgeland Arbeiderblad var ved bommen før Helgelandsbrua klokka 10.00 torsdag, viste vindmåleren en vindstyrke på 39 meter i sekundet og brua var stengt.

Orkan oppstår når vinden får en middelstyrke over 32,6 meter per sekund (63 knop, 117,36 km/t) over en periode på minst 10 minutter. Helgelandsbrua stenges vanligvis når vindstyrken blir over 33 meter per sekund.

Mye vind

Storm.no har dette værvarselet for Nordland i dag: For det meste halv- til lettskyet opphold, men noe mer skyet i grensetraktene. Sørøstlig stiv kuling 15 m/s, periodevis liten storm 22 på utsatte steder sør for Vestfjorden. Stort sett uendret temperatur.

Innstilt trafikk

Når det gjelder rutetrafikken fikk Helgeland Arbeiderblad klokka 10.30 i dag informasjon om at E6 ved Mjåvatn i Vefsn var stengt en periode torsdag morgen men at den nå er åpen for trafikk.

Ved Stokka lufthavn ble flyet som skulle gått klokka 06.13 til Brønnøysund og Trondheim innstilt på grunn av været, og ferjeforbindelsen mellom Vennesund og Holm er innstilt på grunn av uvær. Det er også sambandet Igerøy-Horn-Tjøtta, opplyser Veimeldingssentralen.

Det er kolonnekjøring over Tosenfjellet.

Sjekk om flyene er i rute.

Trafikkinformasjon fra Boreal.

Artikkeltags