Roser ny terminal, men mistet flyet

KANSELLERT: Tore Walle-Jensen er fornøyd med den nye flyplassen, selv om flyet hans ble kansellert.

KANSELLERT: Tore Walle-Jensen er fornøyd med den nye flyplassen, selv om flyet hans ble kansellert.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Mandag tok ansatte og reisende i bruk den nye flyplassterminalen i Brønnøysund.

DEL

Tore Walle-Jensen, flypassasjer til Værnes, syntes at det første møtet med den nye flyterminalen var veldig bra.

– Flyplassen er veldig fin. Det er bare så kjedelig at det første flyet jeg skal ta herfra er kansellert.

Flere passasjerer måtte snu ved sikkerhetskontrollen mandag, på grunn av teknisk feil på flyet fra Bodø.

Bedre arbeidsvilkår

Utrykkingsleder Geir Børre Kristiansen i Avinor mener at den nye flyplassterminalen i Brønnøysund betyr bedre arbeidskår for de 70 ansatte.

– Den nye flyplassen er topp moderne og gjør det mye lettere for oss å gjøre oppgavene våre. Vi har fått større plass, samtidig som det er kortere avstand mellom ting, sier Geir Børre Kristiansen som er utrykkingsleder i Avinor, Brønnøysund.

115 millioner kroner er brukt på flyplassen som har terminal og driftsbygg i ett. Geir Børre Kristiansen viser stolt fram spiserommet med kjøkken. Det er romslig, lyst og har utsikt mot flybanen.

Strømbesparende

– Alt er så mye bedre tilrettelagt for oss som jobber her.

På den gamle terminalen var det ifølge Kristiansen små garderober og dårlig med skapplass, og han er veldig glad for at de har satset på romsligere løsninger denne gangen. En ny og større garasje er dessuten bygd på flyplassen, slik at de får plass til kjøretøyene som Avinor benytter under tak.

–Dette er en kjempefordel. Det er kjekt å få alt utstyret inn, slik at vi slipper at det er snødd ned når vi kommer på jobb om vinteren. Nå tror vi at det skal bli varmt og godt, sier Kristiansen. Han og de andre ansatte er tydelig fornøyd med den nye terminalen.

–Det er jo selvfølgelig en del nye ting å sette seg inn i for oss som jobber her. Men når vi er kommet skikkelig i gang med utstyret vil dette bli en topp arbeidsplass.

Himmelblå kafe

Noe av det de ansatte må sette seg inn i, er det hypermoderne styrings- og driftssystemet på flyplassen. All strøm, lys, varme og luft tilknyttet bygget styres av et system som er bygd opp for å spare mest mulig strøm. Dette gjør at blant annet lys og varme automatisk endres etter forholdene og tid på døgnet.

For øyeblikket er det ikke mulig å skaffe seg annet enn noe å drikke på flyplassen. Men til den offisielle åpningen 19. august vil flyplasskafen Himmelblå være på plass. Det samme vil kunst av Trine Saltermark og Marianne Moe.

Kristiansen tror ikke det er så mange som vil savne det gamle flyplassbygget.

– Det var dårlig, gammelt og hadde både mugg og råteskader. Arbeidsmiljøet vil bli mye bedre nå, og de ansatte er fornøyde.

Den tilfredse utrykkingslederen tror at også passasjerene vil nyte godt av en ny og mer oppdatert flyterminal.

Artikkeltags