Rektor blir pensjonist

RUNDER AV: ? Ordet pensjonist høres helt fint ut, sier Anne Sofie Sand Mathisen, rektor ved Sandnessjøen ungdomsskole. Til høsten forsøker hun seg på utsida av arbeidslivet. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

RUNDER AV: ? Ordet pensjonist høres helt fint ut, sier Anne Sofie Sand Mathisen, rektor ved Sandnessjøen ungdomsskole. Til høsten forsøker hun seg på utsida av arbeidslivet. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Artikkelen er over 10 år gammel

Anne Sofie Mathisen slutter som rektor ved Sandnessjøen ungdomsskole. Men ikke for å gjøre comeback som Dønna-ordfører.

DEL

– Rektorjobben er svært krevende. Nå må andre overta, sier Anne Sofie Sand Mathisen (61), rektor ved Sandnessjøen ungdomsskole.

Den tidligere Dønna-ordføreren fyller 62 år den 17. mai, og Mathisen har søkt om avtalefestet pensjon (AFP) fra 1. september. Stillingen hennes er utlyst med søknadsfrist på kvinnedagen.

– Jeg har begynt å tenke på hva jeg skal bruke de siste 30 år av livet mitt til. Det er veldig fristende å disponere tida annerledes, og så har jeg helseplager som gjør at jeg må ta det rolig. Jeg plages med synet og av eksem, sier Anne Sofie Sand Mathisen.

Den beste jobben

Hun har vært rektor siden 2006. Nå vil Mathisen forsøke seg som pensjonist.

– Jeg har søkt om AFP, men det behøver ikke vare for evig og alltid. Det er mulig å gå inn i arbeidslivet igjen. Jeg forsøker først et friår, sier Mathisen. Hun er fornøyd med årene på rektorkontoret.

– Dette er den mest spennende jobben jeg har hatt i mitt liv, og mye mer arbeidskrevende enn å være ordfører. Det hadde jeg ikke trodd. Å være rektor har vært en fryd hver eneste dag, sier Mathisen. Hun skred til verket med velkjent energi.

– I begynnelsen var nok staben ganske forbløffet. De merket at jeg har ambisjoner, sier Mathisen. Hun har strammet opp systemer og rutiner, og lagt vekt på å være en god personalleder.

– Vi har en meget solid stab, men nå trenger skolen en ny sjef. En som er sterkere pedagogisk enn meg, sier Mathisen.

– Finnes det rektoremner i staben?

– Det kan godt være. Det er ingen ulempe om den nye rektoren kommer fra nærmiljøet, sier Mathisen.

Ferdig med politikk

Nå skal slekta få se mer til henne.

– Jeg har hatt liten kontakt med familien sør i landet, blant annet min mor. Dette har jeg følt på lenge, så jeg skal reise en god del, sier Mathisen.

– Og så skal jeg ta vare på barnebarna mine på Dønna og i Trondheim. Jeg vil gjerne være til stede i deres liv, legger hun til. Det har kommet forespørsel om å bli kordirigent igjen.

– Men først skal jeg lukte litt på det å bestemme selv, sier Mathisen. Hun var ordfører i Dønna i ei årrekke, og om halvannet år er det atter kommunevalg.

– Jeg er IKKE ordførerkandidat, flirer Mathisen.

– Jeg stiller ikke på liste heller. Nå må de yngre slippe til. Jeg har vært nødt til å prioritere rektorjobben, og derfor har jeg meldt avbud til mange møter denne perioden, sier Anne Sofie Sand Mathisen, enn så lenge rektor ved Sandnessjøen ungdomsskole.

Artikkeltags