Registrerte jordskjelv

BULDRET OG RISTET: Det singlet i kopper og glass hos Sonja Johansen under jordskjelvet fredag formiddag. (Foto: Torild Wika)

BULDRET OG RISTET: Det singlet i kopper og glass hos Sonja Johansen under jordskjelvet fredag formiddag. (Foto: Torild Wika)

Artikkelen er over 6 år gammel

Registrert i stort område.

DEL

En rekke personer har varslet politiet om et mulig jordskjelv på Helgeland. Det skal også være registrert så langt nord som til Rognan.

– Jeg bor ved Luktvatn, og det ristet skikkelig i huset vårt her et par minutter, forteller en kilde til Helgeland Arbeiderblad.

Også beboere i Vefsnveien og i Halsmoveien i Mosjøen har registrert skjelvet i husene sine.

– Jeg hørte en buldring, og så ristet det skikkelig i hele huset, forteller Sonja Johansen som bor i Halsmoveien like nord for Mosjøen.

– Kopper klirret i skapene og det varte i flere sekunder. Jeg har kjent skjelv også tidligere, men aldri noe sånt som dette, forteller hun.

Også politiet på Helgeland har fått mange meldinger om skjelvet. Registreringene er gjort i området mellom Mosjøen og Mo i Rana.

– Jeg har ikke tall på hvor mange telefoner vi har fått, sier operasjonsleder Bjarne Askevold.

Tormod Kværna ved NORSAR bekrefter at det har vært et jordskjelv. Skjelvet skjedde cirka en kilometer under havoverflaten.

- Episenteret er cirka 37 kilometer nord-vest for Nesna. Det målte 3,4 på Richters skala og dette er merkbart for folk. Området der skjelvet har skjedd er sannsynligvis under vann, men dette betyr ikke noe for vannstanden i området. Det er for tidlig å si mer om skjelvet nå, sier Kværna til Rana Blad.

Artikkeltags