Ras sperrer veien

Ras på Tosenveien klokka ni tirsdag morgen. Raset gikk like sør for Målvikhammaren og er 40-50 meter bredt. Foto: Lyder Sund

Ras på Tosenveien klokka ni tirsdag morgen. Raset gikk like sør for Målvikhammaren og er 40-50 meter bredt. Foto: Lyder Sund

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre ras på Tosenveien. Evakuerer folk langs fjorden.

DEL

Tosenveien er stengt etter at det gikk to ras ved Målvikhammaren tirsdag morgen. Ved 12.30 tida gikk et tredje ras, opplyser vaktleder Roar Tøgersen ved politiets operasjonseentral i Mosjøen.

- Det er et kraftig snøras som har sperret veien om lag 40 meter. Det har også tatt med seg autovernet, opplyste Lyder Sund til Helgeland Arbeiderblad tirsdag morgen.

Han kom fra Grane og ble stoppet av raset på vei til Brønnøysund ved nitida i morges.

Litt senere gikk det et nytt ras og en buss fra TTS ble sperret mellom rasene. Også politi og redningsmannskaper som skulle undersøke det første raset, ble sperret inne mellom rasene. Ifølge driftssjef Odd-Hermann Kristiansen skal ikke bussjåføren ha opplevd situasjonen som dramatisk, men bekrefter at politiet valgt å evakuere folk på strekningen. Det var fem mennesker samt en bussjåfør i bussen, men bussen skal ha stått på et trygt sted.

Redningsskøyta "UNI Helgeland" er sendt til rasstedet for å evakuere folk sjøveien.

- Redningsskøyta skal gå til Lande med de fem passasjerene og bussjåføren, forteller Kristiansen.

Politimesteren i Helgeland oppfordrer tirsdag publikum på hele Helgeland å holde seg unna fjell og rasfarlige områder, dette gjelder også veisetrekninger som ligger utsatt til for ras. Dette fordi rasfaren anses som ekstrem.

I Velfjord og på resten av Helgeland er det store mengder vann i veibanen som følge av snø og is som smelter og stikkrenner som er frosset.

Det er ennå ikke klart når Tosenveien blir åpnet for trafikk.

Artikkeltags