Prisras på fylkestinget

FYLKETS NÆRINGSPRIS: Siri Kobberød (52) får Nordland fylkes næringspris for kvinner av fylkesråd for næring, Arve Knutsen på åpningen av fylkestinget i Bodø mandag. (Foto: Nils Inge Lorentsen)

FYLKETS NÆRINGSPRIS: Siri Kobberød (52) får Nordland fylkes næringspris for kvinner av fylkesråd for næring, Arve Knutsen på åpningen av fylkestinget i Bodø mandag. (Foto: Nils Inge Lorentsen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Siri Kobberød på Sæterstad gård fikk fylkets næringspris for kvinner, og Vefsn kommune fikk fylkets folkehelsepris.

DEL

- Vi er ikke så bortskjemt med priser. Dette er kjempeartig og inspirerende, sier Siri Kobberød (52) etter at fylkesråd for næring, Arve Knutsen, har overrakt henne Nordland fylkes næringspris for kvinner under åpningen av fylkestinget i Bodø mandag.

Premien er et kunstverk i glass og 30.000 kroner.

- Prisvinneren kom fra Trondheim til en gård i ei lita bygd for å ha sommerjobb i 1984. Siden ble hun værende på Sæterstad gård i Hattfjelldal. Hun og hennes samboer ser mulighetene der andre ser problemer, og med stor arbeidskapasitet har de bygd opp gården til det den er i dag, sa Knutsen.

Kobberød synes prisen henger høyt, ikke minst fordi den verdsetter det arbeidet hun har gjort og ikke bare produktene hun og Hans Kastnes har fått til på gården.

- Dette er en gründerpris som verdsetter innovasjon og nyskaping, nettopp det vi brenner for, sier Kobberød.

Vefsn kommune fikk fylkeskommunens folkehelsepris for sitt arbeid med forebyggende helsearbeid. Ordfører Jann-Arne Løvdahl og folkehelsekoordinator Hanne Kjøsnes mottok prisen fra fylkesråd for kultur og miljø, Marit Tennfjord.

Prisen er et maleri av Stetind og en sjekk på 100.000 kroner. Penger som skal gå til folkehelsearbeidet i kommunen.

- Vefsn får prisen ikke minst for at kommunen har klart å inkludere folkehelse i sitt planarbeid, og at kommunen jobber med å lage en egen delplan for folkehelse. Ikke minst har Vefsn også kommet langt når de har ansatt en folkehelsekoordinator i 100 prosent stilling, minst, sa Tennfjord.

Hanne Kjøsnes kvitterte for prisen med å takke i form av et folkehelsedikt:

- I stedet for piller og rus, kom dere ut og gjør dere fortjent til et fjelltrimkrus, sa Kjøsnes.

Artikkeltags